MENU

Een avond vol verrassende verlangens in Supperclub Amsterdam…

Wat eten we vanavond?

oktober 12, 2019 reageren (3) Views: 795 Food Larissa Hendriks

28dining; een culinair hoogstandje in jouw weekendje Assen

Bij binnenkomst stonden wij versteld van hoe mooi het restaurant was. 28dining ziet er van binnen modern uit met een klassieke twist. Een hele warme sfeer komt je tegemoet, waarna wij vriendelijk werden begroet door de gastvrouw. Zij leidde ons naar ons tafeltje waar wij plaats mochten nemen…

In een weekendje weg naar Nooitgedacht vonden we het wel gepast om de eerste avond te vieren met goede wijn en nog betere gerechten. Daarom trokken we eropuit en belandden zo bij 28dining, het restaurant van Van der Valk. In dit artikel lees je meer over onze ervaring in dit restaurant, en vergeet ook niet het artikel van ons weekendje weg te checken!

Wijn is altijd een goed begin

Na een niet al te lange tijd kwam er een bediende naar ons toe die zich voorstelde als ons aanspreekpunt voor de avond. Dit moment grepen wij meteen aan om een lekker glaasje wijn te bestellen. Wij kregen een heerlijke vette en toch fruitige Chardonnay en een mooie droge en frisse Sauvignon Blanc ingeschonken om de avond mee te beginnen. Proost, op een heerlijk weekendje voor de boeg!

De wijnen smaakten erg goed bij de door ons gekozen voorgerechtjes. Wij bestelden twee keer de sashimi van zwaardvis, eenmaal de caprese en de carpaccio van wilde zalm. Alle gerechtjes waren stuk voor stuk onwijs lekker. Het waren gerechtjes met een eigen twist, zoals de carpaccio van zalm die werd bereid met radijsjes. Een heerlijke combinatie wat ons betreft! Over de sashimi van zwaardvis was een uitzonderlijk lekkere citruschutney gedrapeerd. Allebei de visjes waren lekker vers, waardoor ons bord binnen no-time op was, dat begrijp je wel.

Door naar het hoofd(epunt)

Na deze verwennerij begonnen wij aan onze hoofdgerechten. Wij bestelden de gebraiseerde kalfswang geserveerd met een saffraan risotto, zeeduivel met Ibericoham omwikkeld en een doperwtencrème en kreeftenjus, gemarineerde black tiger garnalen van de grill met risotto à la paella en de vangst van de dag. De vangst van de dag was de zeebaars. Deze werd geserveerd met een risotto caprese en gegrilde asperges. Hiernaast werden ook gebakken aardappeltjes geserveerd met een salade en frietjes. Wauw, wauw, wauw! Het was nog beter dan onze verwachtingen. Ook hadden wij een enorm gezellige serveerster, wat zorgde voor een hele fijne avond. Sowieso was al het personeel dat bij ons aan tafel kwam uiterst lief! Dat maakt de avond altijd net even beter.

 

Hier keken we natuurlijk nog even allemaal naar uit, al waren onze buikjes rond gegeten. Als dessert hadden wij gekozen voor het kruidentuintje, de fruity freshness en de bokkenpoot surprise. De bokkenpoot was de winnaar van de avond!

We hadden dit toetje al een aantal keer voorbij zien gaan en aangeraden gekregen, dus dat dit toetje lekker moest zijn, dat kon niet anders! De fruity freshness was een heerlijke fruitsalade met zacht sorbetijs. Aan het eind van deze avond konden wij geen boe of baa meer zeggen, maar hmm wat hebben wij genoten…