MENU

28dining; een culinair hoogstandje in jouw weekendje Assen

Keep walking met deze overheerlijke Johnnie Walker herfstcocktail

oktober 13, 2019 Reageren (1) Views: 802 Food Larissa Hendriks

Wat eten we vanavond?

Het is weer zondag, het is weer de dag waarop de meeste onder ons geen zin hebben om uitgebreid te gaan koken. Vaak wordt het een afhaal maaltijd of laten we iets bezorgen. Ook op de drukke dagen doordeweeks komt dit steeds vaker voor, maar dit hoeft niet altijd slecht te zijn! Wij probeerden de gezonde varianten uit…

Ben jij benieuwd naar gezonde alternatieven voor snelle happen en makkelijke maaltijden zonder te hoeven koken? Dan zit je goed op deze pagina. In dit artikel vertellen we jou namelijk waar je de beste maaltijden kan bestellen voor een gezonde en vullende maaltijd, kant en klaar!

STACH

Ja, dit is dat winkeltje dat je tegenkomt op bijna iedere hoek in Amsterdam. Mocht je hier nog niet eerder een stop voor gemaakt hebben, dan zouden je daar zeker snel verandering in moeten brengen. Hier haal jij namelijk met gemak onderweg jouw kant en klare maar gezonde maaltijden! Hier worden we blij van, denk aan een salade bulgur ‘balance’, kikkererwtencurry, kale protein bowl, spinazie omeletwrap en verse soepen…

 

Lekker vers, lekker gezond, lekker makkelijk, lekker nieuw, lekker lokaal, lekker voor onderweg, lekker om te delen, lekker na de yoga, lekker voor het werk, lekker in het weekend en ook nog eens gewoon heel erg lekker. Dat is STACH, je kan hier voor al jouw maaltijden terecht, van ontbijt tot het koekje bij de thee in de avond op de bank.

SOIL Of Amsterdam

Met één locatie in Amsterdam heb je mazzel als je in de buurt woont van de Bilderdijkstraat. En anders is het zeker een fietstochtje waard, want deze hotspot is geboren vanuit een grote waardering voor kwalitatief goed eten. Daar kunnen wij ons wel in vinden! De basis van het menu is plant-based, maar gaat het idee van ‘vegans eten gras’ voorbij. Iedereen kan hier genieten van een bowl heerlijk en verse ingrediënten!

Sandwich Pulled BBQ Jackfruit​

Maak maar eens een keuze van dit uitgebreide menu vol lekkere bowls… Mocht je net als ons hiervan keuzestress krijgen, vraag dan vooral even wat ze je aanraden, helpt altijd! Onze aanraders zijn in ieder geval de volgende: Middle Eastern salad, Thai salad, Kimchi Reuben sandwich en veruit onze favoriet ‘Peanut Curry Bowl’. Wat fijn is bij SOIL, is dat je hier ook op de locatie heerlijk plaats kan nemen, maar wanneer je het to go mee wil nemen de mogelijkheid er is om apart quinoa/rijst of de broodjes van de sandwich mee te nemen. Zo gaan de broodjes niet soppen en kan je de maaltijden langer bewaren!

Wij komen zeker terug voor de vegan desserts…

KOOC

Ontstaan vanuit de gedachte dat gezond eten gemakkelijk en lekker kan zijn, ook als je even wat minder tijd hebt. Perfect voor in dit lijstje! KOOC biedt dagverse, kant-en-klaar maaltijden aan zonder toevoegingen en vrij van gluten, lactose en caseïne. Zo eet jij gezond én heb jij extra tijd over. Win win situatie! Denk aan maaltijden als: Thaise viscurry, Japanse bowl met kip en cashewnoten, vegan lasagna met spinazie en onze favoriet: de vegan moussaka met aubergine en zoete aardappel… Deze dames en heren, kan je direct drie keer in jouw winkelmandje gooien. Hier kregen wij niet genoeg van!

De vegan lasagna…

Naast de heerlijke gerechten, is KOOC 100% biologisch! 100%!! Ook zijn de saladeschalen en de cupjes voor saladesauzen gemaakt van PLA. PLA staat voor polylactic acid, beter bekend als biologisch afbreekbaar plastic of bioplastic. Het wordt vervaardigd uit 100% hernieuwbare bronnen, bijvoorbeeld door vergisting van zetmeel of uit maïs of suikerriet. Dus daarmee is het een duurzamer alternatief voor traditionele plastics. Go KOOC!

Gerechten worden kant-en-klaar thuisbezorgd via www.kooc.nl

POKE PERFECT

Ook een perfect alternatief voor het bakje patat of de pizza van de koerier. Via Ubereats en Thuisbezorgd haal jij zo een voedzame poké bowl in huis. Poké perfect kan je trouwens ook in bijna iedere straat van Amsterdam vinden, dus er zal er vast ook wel eentje bij jou in de buurt zijn. Wanneer je langsgaat kan je namelijk zelf je eigen bowl samenstellen, en dan is jouw maaltijd precies naar jouw smaak, kan niet mis gaan!

Onze tip bij Poké Perfect: ga voor een large bowl. Dan kan je hier prima van dineren en de volgende dag nog van genieten met de lunch. 2 maaltijden in één voor een zachte prijs van 12,40: winning!

FREASY

Very easy, just frease(y) het in! Zo leerden we het vanuit huis: wat over is, kunnen we nog invriezen voor later. FREASY geeft hier een moderne draai aan, zij leveren jou ingevroren maaltijden in speciale boxen waardoor de gerechten ook daadwerkelijk bij leveren ingevroren blijven. Zo hoef jij alle bestelde maaltijden niet in één keer weg te werken. Top dit! Probeer ook vooral even de vegan taartjes, deze zullen niet lang in de vriezer blijven hangen…

JUMBO

Je leest het goed! Ook Jumbo heeft gezonde maaltijden kant en klaar voor jou klaar liggen in de supermarkt. Kijk vooral zelf even waar je zin in hebt, de keuze is reuze! Niet alleen met vlees, ook genoeg diverse vega alternatieven.

Wat eet jij vanavond?