MENU

True Story Trailer met James Franco en Jonah Hill

One Direction x Jimmy Fallon & The Roots

december 25, 2014 reageren (0) Views: 956 Life Redactie BLVD

Bekijk: Amsterdam Alley of Light

Op het Amsterdam Licht Festival vroegen de designers van Serge Schoemaker architecten en hun partner Luuk van Laake (Digiluce) zich af hoe wij ruimte ervaren. Hierom werd de lichtste straat van Amsterdam deze winter ontwikkeld. De lichtsteeg/Alley of Light is te vinden op het Jonas Daniël Meijerplein, vlakbij het Joods Historisch Museum de Portugees-Israëlietische Synagoge uit 1675.

“De Lichtstraat is een driedimensionale matrix van bijna 2000 ledlampen. Dit ‘gebouw’ van licht, een hangconstructie tussen een aantal palen, is vier meter hoog en twaalf meter lang. In het midden bevindt zich die lichtsteeg, een lange smalle passage waar je doorheen kunt lopen. In plaats van rode of grijze bakstenen zie je nu duizenden lichtpuntjes om je heen, die voortdurend van sterkte veranderen. Vergelijk- baar met het spel van de zon en de wolken, die met adem- benemende snelheid golven van licht en duisternis door een straat heen kunnen laten gaan. Open, dynamisch, betoverend – deze steeg vertegenwoordigt de beste kwaliteiten die een hedendaagse stad als Amsterdam te bieden heeft.”

amsterdam-alley-light-2014-06-916x640

De Lichtstraat laat -letterlijk- zien hoe je met behulp van licht uit niets, iets kan bouwen. Inspiratie werd gevonden in New York waar 88 lichtbundels de lucht inwijzen en twee ‘gebouwen’ vormen. De illusie is hier zo sterk dat het lijkt alsof er vogels ‘in’ de torens vliegen. Ieder jaar worden deze lichtbundels aangezet om op 11 september hen te herdenken die zijn omgekomen bij de vliegtuigramp.Alley of Light is een prachtige must-see die de bezoekers zal intrigeren. Een prachtige sterrenhemel, sneeuw op komst én de fonkelende lichtjes van Alley of Light. De Lichtstraat is tot 4 januari te bezoeken. Erg bijzonder!

amsterdam-alley-light-2014-03-960x640

 

Tags: ,