MENU

BE-KIND en doe mee met de BE-KIND Clean Up...

Emirates

Vlieg de wereld rond als stewardess bij Emirates!

oktober 25, 2019 reageren (4) Views: 857 Life Larissa Hendriks

Spinningles? Liever niet. RHYTHM? Heel graag!

Fietsen? Dat doe ik al vaak genoeg in Amsterdam. Dus een spinninglesje? Nee, liever niet. Toch moest ik even de nieuwe les RHYTHM proberen bij David Lloyd Gym. Niet al te enthousiast begon ik aan het eerste spinninglesje in mijn leven. Hup, op de fiets om vervolgens plaats te nemen op een andere fiets, waarom deed ik dit ook alweer?

Met een gevoelige knie is fietsen wel een perfect lesje voor mij, hierbij belast je de gewrichten een stuk minder dan bijvoorbeeld bij hardlopen. Het grootste gedeelde van je gewicht zit op het zadel, dus je knieën en enkels hoeven dit gewicht niet te dragen.

Daarom dus!

Dit lesje heeft mij aangenaam verrast! Heerlijke hits, veel afwisseling zelfs met gewichtjes erbij, bewegen op de beats en van intervallen knallen naar een mindfullness momentje. Hier kom ik nog een keer voor terug. De les vloog voorbij en het zweet vloeide rijkelijk. Kortom: precies zo’n lesje waar je nog een hele dag van kan nagenieten, zowel mentaal als fysiek.

Wist je dat je met een lesje RHYTHM al snel ruim 650 calorieën kan verbranden? Met een MYZONE hartslagmeter hou je precies jouw prestaties bij, en mijn score was behoorlijk goed na een lesje RHYTHM!

Wat je ongeveer kan verwachten van de les is een hoop diversiteit. Hier houden we van, anders wordt zo’n lesje van 45 minuten al snel heel saai. Je begint uiteraard met een warming-up. Vervolgens doe je een paar dansjes op de fiets (in hoeverre dit mogelijk is). Denk aan het op en neer bewegen met je armen en fietsen op de maat van de muziek.

Na een aantal ritjes op lekkere hitjes is het tijd voor wat gewichtjes. Achterop de fiets vind je een gewicht van een paar kilo, dat is meer dan genoeg, trust me. Hiermee train je ook direct nog even je rug, armen en schouders. Zo pak je in dit lesje direct alle spiergroepen mee. Om zen het lesje uit te gaan wordt er ook nog een mindfulness ritje gedaan. Met je ogen dicht naar de muziek luisteren en rustig meefietsen op het ritme wat jij zelf aan wil houden, zonder afleidingen. Top!

Fit op je Friday

Zien we jou vanavond ook weer bij de Fittest Friday?! Van 16:00 tot 22:00 is iedereen welkom om lesjes, het zwembad, de spa of gewoon de sportschool zelf uit te proberen. Neem je vrienden, familie, of die sportieve vader mee: