MENU

Wij warmen wel op van deze kerstige Starbucks varianten

Brunchen, ons favoriete B-woord

november 16, 2019 reageren (2) Views: 2104 Food, Travel Louise Lusse

Koken met Chef-kok Justin Niessen!

 Ik heb een tuintje in mijn hart, maar alleen voor jou

Dit nummer was het eerste wat in mijn hoofd opkwam bij binnenkomst. De ruimte waar de kookcursus plaatsvond was volledig versierd op tropische wijze. Er stonden cocktails en mocktails op de bar, het keukengerei stond klaar, de recepten lagen op tafel en de prachtig gedekte tafel stond al te shinen. Het leek alsof ik een enkeltje Curaçao geboekt had…

Om Curaçao eens van een andere kant te leren kennen, dan van de mooie witte zandstranden, de azuurblauwe zee, de kleurrijke zonsondergang en het ultieme relaxgevoel, werd er dit keer gekookt in een grote groep begeleid door niemand minder dan Justin Niessen.

Chef-kok Justin Niessen

Justin Niessen is een bekende Nederlandse kok die in 2016 één van de finalisten was van het programma Masterchef. Kort hierna heeft hij zijn eerste restaurant geopend genaamd ‘Just’. Hier kun je genieten van een wisselend 5 tot 7-gangenmenu met Caraïbische invloeden. Deze gerechten zijn een kunstwerk voor het oog, maar ook zeker betoverend voor de mond.

Spelen in de keuken

Na genoten te hebben van een heerlijke Caraïbische mocktail opende Justin de avond door uit te leggen wat ons te wachten stond. Er werden groepjes gemaakt die allen zich mochten verspreiden in de keuken en bij een recept moesten gaan staan. Iedere groep ontfermde zich over een recept. Bij binnenkomst had ik al een rondje gelopen en wist ik al meteen waar ik zou gaan staan: kaasballen! Hoe lekker klinkt dat?! En ik kan je vertellen; het smaakt nog zelfs lekkerder dan het klinkt!

Kaasballen maken

Het recept stond uitgeschreven op een kleurrijk blaadje. Na deze te hebben doorgelezen begonnen wij meteen met taken onder te verdelen. Een persoon raspte de kaas, de ander scheidde de eieren en een ander woog alvast een aantal ingrediënten af. Dit allen deden wij onder het genot van een glaasje witte wijn. Halverwege het ‘beslag’ kwam Justin checken en ons helpen, aangezien veel Curaçaose gerechten op gevoel moeten.

Toen het beslag klaar was begonnen wij aan de balletjes draaien en frituren. Het lijkt op gehaktballetjes draaien voor in de soep, dezelfde grote. Het grappige aan het koken met meerdere mensen is dat iedereen andere balletjes draaide. Ik maakte ze klein, de dame naast mij een maat groter en mijn mede kok nog een slag groter. Hierdoor kon iedereen zien welke bal door wie gemaakt was. Uiteindelijk smaakten ze allen stuk voor stuk voortreffelijk!

Dineren

Toen alle gerechtjes klaar waren, mochten wij het opdienen op de prachtig gedekte tafel waar wij met zijn allen plaats mochten nemen en gingen genieten van de gerechten die wij zelf gemaakt hadden. Zo stonden er Pikaballen op tafel, werd er Funchi Hasa gemaakt, werd er crispy chicken gebakken en sloten we de avond af met een heerlijke Batido! Ieder gerecht had weer zijn eigen bijzondere smaak en ondanks dit was het een geheel.

 

Het was een mooie gezellige avond, en wie weet schrijven wij volgende keer een stukje vanuit Curaçao 😉