MENU

Koken met Chef-kok Justin Niessen!

Het perfecte winterse fika momentje met Nespresso

november 17, 2019 Reageren (1) Views: 1075 Food Larissa Hendriks

Brunchen, ons favoriete B-woord

Brunchen, een van onze favoriete begrippen uit het woordenboek. Extra groot ontbijten of extra groot lunchen, hoe je het ook wil zien, met brunchen pakken we het liefst uit. We hebben namelijk trek!

Voor BLVD zijn we Amsterdam rondgefietst opzoek naar de lekkerste brunchplekjes. Zowel voor een gemoedelijke brunch met de familie, een hippe brunch met een vriendin of die hang-over brunch die je op zondag wil hebben. Lees het hier!

MOAK pancakes – het pannenkoekenhuis van Amsterdam

Ben jij ook verliefd op geweldig eten? En heb je een voorliefde voor pannenkoeken? Ga dan vooral naar Moak Amsterdam. Hier zit je helemaal goed als je van (goede!) pannenkoeken houdt. De eigenaars van Moak hebben de droom om hun liefde voor pannenkoeken te verspreiden. Dat was ze bij onze eerste hap al gelukt. Oh Moak associeert trouwens met Mokum, Amsterdam dus. Hoe leuk?!

Bij Moak kan je kiezen uit allerlei verschillende soorten pancake. Lekker zoet? Fruitig? Hartig? Vegan? Met ijs? Met vegan ijs?! Moak has got your back! Wij hebben voor jullie drie geweldige soorten pancake mogen proberen. The G.O.O.D Morning heeft niet voor niets deze naam gekregen want dit is waar jij je dag mee wil beginnen! Pancakes met Griekse yoghurt, granola, kaneel, aardbeien, honing met dadels en bramen on top. Deze combi is goddelijk en wij komen hier zeker voor terug.

Toch meer into hartig? Neem dan The Paid in Full met baba ganoush (aubergine spread), onze geliefde avocado, artisjokken en zoete Afrikaanse paprika mix. Deze was verrassend lekker! Hou je van ijs (én ben je vegan)? The Ide Cube is made for you! Op deze (vegan!) pancakes ligt een heerlijke bol vegan Saffraan pistache ijs (geheim recept, jammie!) met Canadese Maple Syrup. Als we je nu nog niet overgehaald hebben om eens een bezoekje te brengen aan Moak, dan weten wij het ook niet meer!

Ons buikje was gevuld met allerlei heerlijks en vooral met veel liefde! Als wij pancakes zeggen? Juist, dan roep jij: Moak!

NENI Amsterdam – Mezze for breakfast

Wil je een unieke brunch? Dan zit je goed bij NENI Amsterdam. Dit restaurant baseert de aangeboden brunch op uitgebreid genieten. Vanaf 11:00 uur pruttelen de verse shakshukas al op het vuur. Heel NENI is ontstaan vanuit een passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor het delen hiervan. De Eastern Mediterreans keuken kenmerkt zich dan ook door eten te delen op een lange tafel vol met aangeschoven vrienden en familie. De zogenoemde ‘Balagan’ stijl, wat je kan vertalen in een sympathieke chaos.

En lang tafelen, dat deden we zeker. En heerlijk dat het was! Denk aan verschillende smaakvolle mezze en specialiteiten vol overheerlijke kruiden die je smaakpupillen doen springen. Hier wil jij ook je dag mee beginnen, dat weten we zeker! En dat het delen van eten mensen verbindt, dat hebben we ook zeker ervaren. Niet alleen genoten we van elkaar en het eten op tafel, ook het personeel was family-wise uitgezocht. Alsof we thuis op bezoek kwamen! Een fijne sfeer waar we zeker in terug willen komen, helaas kan dit voor de brunch alleen op zondag!

Credits van dit toffe kiekje gaan naar; Hapklaar

Bagels & Beans – van New York naar Amsterdam

Ondanks dat we graag nieuwe eet- en koffietenten ontdekken, blijft Bagels & Beans een ‘’ouwe gouwe’’ waar we steeds terug blijven komen, vooral bij het favoriete plekje op Willem de Zwijgerlaan. Goede yoghurt, heerlijke bagels, en gezonde – maar lekkere – sappen. Never change a winning time, right? Zelf hebben we op de redactie vaak keuzestress wanneer we moeten kiezen van de kaart, omdat alles simpelweg onwijs lekker en ook nog eens gezond is! Met de twee nieuwe bagels en twee nieuwe koffies op het menu, maakte dit voor ons de keuze een stuk gemakkelijker.

Uiteindelijk kwamen de Meatles Magic, de Awesome Prana, Mushroom Coffee en Golden Almond Latte op tafel. Allemaal héél erg lekker, maar onze favoriet was toch de Meatless Magic, de vegetarische groenteburger. De Awesome Prana, die gemaakt wordt van kokos- en suikerbietvezels, lijn- en chiazaad en ei, vonden wij ook lekker maar je moet maar net houden van de zachte en lichte structuur van de bagel.

Een brunch is niet compleet zonder een goede koffie. De Mushroom Coffee smaakte een stuk lekkerder dan het klinkt!. Dus zeker het proberen waard, ook bevat deze koffie geen cafeïne, wat ook wel eens goed voor ons is. De Golden Almond Latte, een kruidig drankje van gember, kaneel, vanille, kurkuma, kardemom, peper en ahornsiroop, is vast en zeker een favoriet voor fans van plantaardige melk en kruidige drankjes. Wij komen terug!

The Avocado Show – een avocadowalhalla

Hier ga je (uiteraard) heen met iemand die net zoveel van avocado houdt als jij. De menukaart staat vol met avocado-gerechten. Dit maakt het voor een echte avocado-lover lastig om een keuze te maken. En daarom zit je hier goed met een mede-avo-lover, dan kan je sharen! Zoals wij deden met een overheerlijke poké bowl; ‘salamango’ met zalm en mango, het perfecte kater-voer ‘smokey salmon’ met opnieuw zalm maar dan met gepocheerde eitjes op toast en aan de zijkant een salade ‘viva las veggies’ voor de vitamientjes.

Ondanks deze grote brunch, raden we het je af om weg te gaan zonder de Oreo Cheesecake te proeven. Of zoals deze op de kaart staat: ‘the world’s best cheesecake smothered in Oreo crumble’. Niets aan gelogen, dit is de allerbeste Oreo cheesecake die ik zelf ooit geproefd heb, en ik heb er inmiddels al een aantal achter m’n kiezen. De crumble van oreo die overal om het taartje te vinden is maakt deze helemaal af, genieten van iedere hap. Zorg dat je ‘m niet overslaat of kom er zeker nog eens voor terug! Net als ik ga doen…

Waar schuif jij straks aan?