MENU

#Saturdayinspiration

Rolls-Royce Ghost Mysore

februari 23, 2015 reageren (0) Views: 1338 Life Redactie BLVD

Waarom jij nu moet starten met fitness

Heren (en meelezende dames), het is eind februari. Tijd om de balans op te maken van de afgelopen twee maanden. Immers, we zijn alweer 53 dagen in het nieuwe jaar en dat betekent dat de goede voornemens van 2015 al geëvalueerd kunnen worden. Bij ons zijn ze vrijwel allemaal mislukt: niet drinken, niet roken, niet teveel geld uitgeven aan nutteloze zaken, veel sporten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eén lichte troost, we zijn nog op tijd om te beginnen met sporten (met het oog op de zomer). Of je nu wil afvallen, spiermassa wil aankomen of een belachelijke sixpack wil krijgen… Ergens moet je beginnen:

– Afvallen
Het denkbeeld van ‘gewoon veel cardio doen’ is makkelijker gezegd dan gedaan, afvallen behelst meer dan alleen veel fietsen, rennen of roeien. Belangrijk is dat je hele levensstijl aanpast op je doelen, je mindset moet gefocust zijn op je einddoel. Pas je eetschema aan, weeg jezelf iedere week om jezelf extra te prikkelen, drink veel water en beweeg meer. Pak de fiets naar werk, skip de metro maar wandel lekker in de ochtend, vermijd dat broodje frikandel in de middag. Geloof ons, je zal je stukken beter voelen!

– Spiermassa aankomen
We willen aankomende zomer natuurlijk allemaal paraderen over het strand van Scheveningen met een Men’s Health covermodel beach body (beetje overdreven want we zijn met wat extra spiermassa allang tevreden). De ene man traint voor een bredere rug terwijl de andere man zijn ‘chicken legs’ wil aanpakken. De belangrijkste peilers in het aankomen van spiermassa zijn: split training, voeding (eiwitten), de juiste supplementen en rust. Voor meer informatie, check @Bodystore.

– Sixpack kweken
Een sixpack, ‘The Holy Grail’ voor mannen. Het ultieme bewijs dat je fit bent én er hard voor hebt moeten werken. Bovendien kan geen enkele vrouw de charme van een wasbordje weerstaan. Enige ‘probleem’ is dat het ontzettend veel motivatie én de nodige toewijding vereist. Het vetpercentage zal verlaagd moeten worden, de buikspieren moeten getraind worden met krachttraining en cardio en wederom speelt voeding hierin een grote rol.

Ongeacht wat jouw doelen zijn voor de komende weken/maanden/jaren, je moet ergens beginnen! Misschien eerst maar eens starten met de inschrijving bij de sportschool. Daar kunnen de experts je op alle gebieden helpen bij jouw doelen! Succes!

(Beeld: Healthy-Me)

Tags: , ,