MENU

Brunchen, ons favoriete B-woord

Sprookjesachtig dineren bij Oriole

november 20, 2019 reageren (0) Views: 1082 Food, Life Larissa Hendriks

Het perfecte winterse fika momentje met Nespresso

Nespresso maakt de koude dagen warmer! Niet alleen door ‘gewoon, hete koffie’ te schenken, maar ook door een eindejaarsserie te ontwerpen met het gevoel van gezelligheid en genieten. Zoals ze in Scandinavië zouden zeggen: Perfect voor een winters fika moment!

Fika, wij zijn er dol op. Het typische Scandinavische ritueel tussen ontbijt en lunch of lunch en diner in. Even uit de dag en in het moment stappen met een warme kop koffie (of thee) en iets lekkers als een overheerlijke Kanelbulle… Nespresso hoopt dat mensen tijdens alle hectiek in de decembermaand hun fika moment pakken om verbinding op te zoeken met familie en vrienden. Een mooie gedachte!

Schuif aan, geniet en laat gaan

Verlanglijstje hier, kerstversieringen daar, overdag ook nog werken en dan vervolgens de duizenden kerstborrels afgaan. We weten het, de decembermaanden zijn bizar druk, voor ons allemaal. Tijd om juist af en toe een rustmomentje te pakken met je vrienden en familie. Kruip lekker bij elkaar en zet een kerstige koffie uit de nieuwe feestelijke collectie van Nespresso op tafel.

De Limited Edition collectie bevat twee heerlijke aromatische koffies: Variations Nordic Almond Cake Flavoured en Variations Nordic Cloudberry Flavoured. Beide koffies hebben de Livanto koffie als basis, aangevuld met traditionele smaken en invloeden uit het noorden. Daarnaast is er de Nordic Black, voor wie er van de originele zwarte koffie houdt.

Zo maken wij ze klaar

Onze favoriet? Alle drie. Heel flauw, maar tussen de koffies in deze serie willen wij als kerstliefhebbers geen onderscheid maken. Wel hebben wij een aantal favoriete manieren van bereiden voor jullie ontdekt…

De Nordic Almond Cake espresso met aroma’s van biscuit en vanille, vermengen we graag met opgeschuimde amandelmelk. Deze koffie is immers ook geïnspireerd op de bekende Noorse amandeltaart Kvæfjordkake. En dat proef je op deze manier goed terug!

Nordic Cloudberry Flavoured espresso smaakt naar onze smaak heerlijk vermengd met opgeschuimde chocolademelk… De frisse smaak van cloudberries, een bramensoort die vooral in het koude klimaat van noordelijke gebieden groeit, gaat wat ons betreft heel goed samen met chocolade, mogen we nog een kopje? Nespresso zelf adviseert de Cloudberry flavoured koffie als Latte Macchiato, voor een zoet en harmonieus recept. Maar ook als espresso is deze erg lekker, zo blijft het smaakaroma van de Cloudberry koffie het best behouden!

Nordic Black drinken wij zoals de naam al doet vermoeden: helemaal zwart. De elegante, zoete fruittonen gaan mooi samen met de soepele nasmaak van granen en vormen zo een zwarte koffie met een lichte body en gemiddelde intensiteit. Een van de beste zwarte koffies die je kan drinken deze winter.

Het verhaal achter jouw koffie op tafel

Leuk om te weten is dat deze serie door de bekende Deense ontwerper Louise Campbell is ontworpen. De koffies zijn daardoor niet alleen qua smaak, maar ook qua design geïnspireerd op Scandinavië.

Op zoek naar nog meer koffie-variatie komende winter? Tel de dagen tot kerst af met de nieuwe Nespresso Advent Kalender! Voor het eerst lanceert Nespresso een Advent Kalender gevuld met 23 heerlijke verrassingen om elke dag te genieten…

De collectie is al verkrijgbaar in de boutiques en op Nespresso.com.