MENU

Teaser: Samsung Galaxy S6

Studio Vit Cone Lights 2015

februari 24, 2015 reageren (0) Views: 25785 Gadgets Redactie BLVD

Gadgets van zonnepanelen

De stijgende populariteit van zonnepanelen is je vast niet ontgaan. Steeds meer woningdaken liggen er vol mee. Naast het gebruik van zonnepanelen als energieleverancier voor je woning, ontstaan er nu ook steeds meer coole gadgets die op zonnepanelen werken.

Tommy Hilfiger jas met zonnepanelen
Topmerk Tommy Hilfiger heeft ook het zonnepanelenvirus te pakken. Zo heeft het kledingmerk de Solar Jacket ontwikkeld, zowel voor mannen als vrouwen. Dit is een jas met op de achterkant enkele vlakken met zonnepanelen. Vanuit de zonnepanelen loopt in de jas een kabel, die verbonden is met een 1.500mAh-accu in de voorzak. Hiermee kun je via twee USB-poorten je gadgets van energie voorzien, zoals je smartphone of iPod. Met de Solar Jacket word je dus een wandelende energiebron.

Plafondlamp als telefoonoplader

Microsoft heeft de afgelopen tijd veel gepuzzeld aan een nieuw high tech snufje. Onderzoekers zijn bezig geweest met een plafondlamp met een zonnepaneel, die licht op de smartphones schijnt. Hierdoor worden de smartphones opgeladen, zonder dat er ook maar één kabel aan te pas komt. Hoe? De ‘slimme’ lamp bevat een Kinect-camera, die telefoons herkent. Het toestel wordt vervolgens door middel van licht opgeladen, waardoor de telefoon draadloos nieuwe energie binnenkrijgt.

Toekomst: smartphones opladen met zonnepanelen
Smartphones met zonnepanelen bestaan nog niet, maar ondanks dat zijn ontwikkelaars al met de volgende stap bezig. Onderzoekers denken nu al dat de kans groot is dat smartphones over een aantal jaren, zowel aan de voor- als achterkant voorzien zijn van een zonnepaneel. Daarom hebben zij hier alvast mee getest door een zonnepaneel op een Lumia 920 vast te maken. Resultaat: de telefoon laadde zichzelf in 2,5 uur op. Dat is even snel als opladen met een kabel.

Bovenstaande gadgets zijn nog maar het begin. Zonnepanelen en gadgets staan als combinatie nog in de kinderschoenen, maar daar gaat vast verandering in komen. We houden de ontwikkelingen voor je in de gaten.

Tags: , , ,