MENU

Lara Stone voor ‘Marie Claire’ France mei 2015

Project Jeep: Nomad by Starwood Motors

Kensington Blackstage

april 9, 2015 reageren (0) Views: 1485 Life Redactie BLVD

‘KENSINGTON IN INTIEME SETTING’: BLACKSTAGE by AXE

Geen snerpende elektrische gitaren of wild over het podium springende bandleden. Daarbij een setting die in schril contrast staat met de op handen zijnde mega-gig in de Ziggo Dome. Van dinsdag op woensdag, klokslag twaalf uur ’s nachts, gaf  Kensington onder het thema ‘blackstage’ een akoestisch concert op een wel heel bijzondere locatie in hun thuisstad, Utrecht.

Het intieme concert was de aftrap van een reeks Blackstage-concerten, het initiatief van Axe waarbij verschillende bands en muzikanten zullen optreden in een ‘Less is More’ sfeer. De locatie? Immer een historische plek in de thuisstad van de muzikale talenten. Artiesten gaan hiermee terug naar hun essentie: kleine zalen, weinig opkomst én…in de holst van de nacht.

Screen Shot 2015-04-09 at 10.34.31 AM

“Terug naar de essentie van muziek”
Eloi Youssef, zanger van Kensington: “Wij staan als Kensington natuurlijk bekend als band van de grote zalen en festivals. Op BLACKSTAGE gaan we terug naar de essentie van onze muziek. Zoals we deze ook voor ogen hebben bij het schrijven van onze nummers. Om deze essentie een extra lading te geven voegen we aan ons optreden een strijkensemble toe. Dit is een hele nieuwe en spannende uitdaging voor ons. Iets dat we niet eerder hebben gedaan. De locatie, de Domtoren in Utrecht, is uiteraard bewust gekozen – een iconische plek in de stad waar onze roots liggen.”

In de Dom toren was door organisator AXE een intieme setting gecreëerd, waar de pak ‘m beet 50 prijswinnaars en overige gelukkigen bijna op schoot zaten bij leadzanger Eloi. Het resultaat was sterk: de locatie, neergezette sfeer en het krachtige en loepzuivere geluid van de jongens (aangevuld met een strijkerskwartet) zorgden voor een avond die menigeen zich nog zal heugen.

Screen Shot 2015-04-09 at 10.35.08 AM

Beeld: Bart Heemskerk
Tekst: Tjerk Molenaar

Tags: ,