MENU

Wemoto Spring/Summer 2015 Lookbook

Rihanna Covers V Magazine’s Summer 2015 Issue

april 21, 2015 reageren (0) Views: 1219 Fashion Redactie BLVD

Van Gils opent eerste brandstore in Amsterdam

Het stijlvolle Nederlandse kledingmerk Van Gils, heeft op 16 april jl. zijn eerste brandstore in Amsterdam geopend. De nieuwe winkel is gesitueerd op de Van Baerlestraat 74, tegenover het Stedelijk Museum, nabij het Conservatorium hotel. Op deze bruisende locatie kan de stijlvolle man bij Van Gils terecht om te winkelen in de relaxte sfeer van een luxe hotel lounge. Een effect dat wordt bereikt door de zen-uitstraling van natuurlijke elementen zoals: meterslange stroken bamboe, dat mooi contrasteert met rekken en trapleuningen van zwart staal, een houten visgraat vloer en een counter/bar van natuursteen, waar de klant bijvoorbeeld een heerlijke Buscaglionekoffie kan drinken. De weelderige stadstuin, ideaal voor een zomerse borrel, vervolmaakt het geheel.

Op de entresol, met openslaande deuren naar een ruim terras, kan de klant zijn persoonlijke maatpak laten samenstellen, waarbij gekozen kan worden uit de mooiste Italiaanse stoffen zoals: Marzotto, Marlane, Loro Piana en Vitale Barberis Canonico. Met andere woorden, de jonge veeleisende zakenman – die alleen genoegen neemt met het allerbeste en daar een eerlijke prijs voor wil betalen – kan in deze luxe omgeving even onthaasten en tegelijkertijd zijn formele garderobe aanvullen.

Screen Shot 2015-04-21 at 1.18.31 PM

Robert Meijer, CEO van Van Gils: “Een lang gekoesterde droom gaat met de opening van deze brandstore  in vervulling. Als Dutch tailor sinds 1948 ligt een brandstore in Amsterdam natuurlijk voor de hand; de hoofdstad staat daarom al lang op het verlanglijstje van Van Gils. Het was alleen een kwestie van het vinden van de juiste locatie. Ik ben ervan overtuigd dat we dit hier hebben gevonden, deze plek heeft veel allure en dynamiek en is gesitueerd tussen relevante concurrenten; we kunnen ons dus duidelijk onderscheiden. Kortom de juiste winkel op de juiste plaats.”

Het interieurconcept is uitgedacht door de gerenommeerde Amsterdamse designer Robin Sluijzer: “Ik voelde me vereerd om creatief aan de slag te mogen gaan voor de Van Gils brandstore in Amsterdam. De winkel heeft een geheel eigen karakter gekregen; het interieur is ‘raw’ met een verfijnd randje en details. De combinatie van materialen en kleuren is verre van alledaags en op een vernieuwende manier verwerkt. Je treedt als het ware de wereld van Van Gils binnen, je voelt je gelijk comfortabel en wordt nieuwsgierig naar wat er allemaal te vinden is.”

Tags: , ,