MENU

De foodie Valentijn tips voor 2020!

Liefde en lust in de ultieme dating experience

februari 4, 2020 Reageren (1) Views: 1745 Events, Food Redactie BLVD

Mediteren én overheerlijke pizza’s: bij Nnea kan het!

Volgende week vrijdag 7  februari tovert restaurant Nnea zich om tot een meditatieruimte waarin ontspanning en bewust eten centraal staan. Hoe dat er precies uitziet? Wij mochten het alvast beleven!

Hoe zouden we nóg meer kunnen genieten van onze pizza? Daar kregen wij een antwoord op: wanneer we deze ‘mindfull’ oppeuzelen. Na een meditatie sessie voel jij je helemaal in the present moment. En laten we daar nu precies goed in willen zitten tijdens het eten van een hele goede pizza…

Never have I ever…

Welkomstdrankjes, we zijn er allemaal dol op. Bubbels, champagne of in dit geval: de detox Virgin Mary! Als je nog niet wakker was, zorgt dit drankje daar wel voor, trust us. Na het drankje snel door met het programma: “Never have I ever gemediteerd in een restaurant”. Een hele leuke en bijzondere ervaring! De yogamatten en fijne kussentjes ter ondersteuning liggen al voor je klaar. Eenmaal gesetteld wordt je door middel van de stem van een echte Italiaanse meegenomen naar kalmte en rust (heel knap, op zo’n vrij drukke locatie). Een prettige stem om naar te luisteren, en precies de juiste dingen worden je toegesproken zodat je je helemaal kan ontspannen. Pas op dat je niet in slaap valt!

And now: pizza!

Tijdens de meditatiesessie kan je de overheerlijke pizza’s al ruiken… Ik kan niet ontkennen dat ik toen niet een paar keer aan ze heb gedacht, oops I slipt out of meditation. Om te starten krijg je een mini voorgerechtje dat gevolgd wordt door het echte werk: Napolitaanse pizza en een heerlijk broodje. Want simpel kan zo onwijs lekker zijn, als je weet hoe je alles vol kwaliteit en liefde bereiden moet.

Het pizzadeeg heeft een rijstijd van ruim 50 uur (this really makes the difference). Ga voor een vegan variant of geniet van een slice met gesmolten kaas, hoe dan ook, een fluffy bodem afgetopt met verse ingrediënten. Smullen, smullen en nog eens smullen! Tijdens de lunch wordt er voor de liefhebbers ook bubbels en wijn ingeschonken.

De volgende gang, het broodje, is ook gemaakt van pizzadeeg. Dit deeg heeft nog langer de tijd om te rijzen, waardoor alle suikers eruit zijn! Klinkt hip en fancy, maar de main reason van dit proces is het recycelen van het overgebleven pizzadeeg. Als je het ons vraagt: alleen maar een win win situatie!

Until next time

We verlieten Nnea met een calm mind, een full belly en tot slot maar absoluut een groot plezier: een goodiebag (eentje die je niet zal teleurstellen). Een hele fijne manier om je middag te besteden. Wil jij ook zo’n leuke ervaring meemaken bij restaurant Nnea? Schrijf je dan op de website in voor de ‘’Meditation lunch session’’ op vrijdag 7 februari. En ja: ze houden rekening met vegetariërs en veganisten.

Laat ons weten hoe je het hebt ervaren!