MENU

Het perfecte 21 diner organiseren

#supportyourlocals in Amsterdam

februari 6, 2020 Reageren (1) Views: 4678 Food Joyce Veltman

Pareltjes voor je smaakpapillen bij Karavaan in Amsterdam!

Graag brengen we je weer op de hoogte van een van de nieuwste en hipste restaurantjes in hartje Amsterdam. In de Da Costabuurt bevindt zich namelijk Karavaan, een gezellig tentje en vrij recent geopend. Hier kan je wakker worden met een kop koffie naar keuze of tot in de late uurtjes gezellig borrelen. Aan BLVD de eer om een middag te mogen doorbrengen en te genieten van een bijzonder lekkere lunch en meer!

Een karavaan is een groep reizigers die achter elkaar aanrijden om zo van de ene plaats naar de andere te komen. Het vervoer kan per dier of per voertuig gaan. Dit werd oorspronkelijk als middel ingezet om handel te drijven tussen twee ver uiteen liggende gebieden. Dit verbindende aspect staat dan ook centraal bij Karavaan. Deze locatie is dan ook voornamelijk gericht op het zijn van een buurtfunctie: iedereen is welkom, zeven dagen per week!

Juicy details

Onze eerste indruk bij binnenkomst was ‘druk’. Geloof het of niet, het restaurant zat bijna helemaal vol, ondanks dat het een grote ruimte is met veel zitplekken. Een populaire plek dus, nu al! We besloten om onze middag hier gezond te beginnen met een sapje. Voor de echte health freaks onder ons zijn er daar namelijk genoeg van te krijgen en ze zijn nog gezond ook!

Zo gingen wij voor de ‘Greens in a Cup’ en de ‘Orange Energy’. De ‘Greens in a Cup’ juice is, zoals de naam al doet verklappen, de perfecte keuze als je gek bent op groene groentes. Deze gezonde sap is gemaakt van appel, komkommer, spinazie en banaan. De ‘Orange Energy’ bestaat uit sinaasappel, wortel, mango en gember en heeft naar mijn mening een ietwat verfrissendere smaak. Deze sap is vooral een aanrader als je in het voorjaar op het terras kunt zitten met een lekker warm zonnetje erbij. Beide sapjes zijn echter absolute aanraders!

Er staan ook vele heerlijke smoothies op het menu. Mijn oog viel op een smoothie die mij ontzettend lekker lijkt en waar ik zeker nog een keer voor terug ga, namelijk de ‘Almond & Dates’. Deze smoothie is gemaakt van amandelmelk, dadels, banaan, walnoten en kaneel en dat klinkt voor mij als muziek in de oren! Verder kan je ook gaan voor de ‘Cranberry & Banana’ of de ‘Coconut & Mango’, waarvan de namen voor zich spreken.

De keuze is reuze

Na onze overheerlijke vitamineboost was het tijd voor de lunch. Onze aandacht ging direct uit naar een voor ons onbekend gerecht: Cilbir. Maak je geen zorgen wij weten ook nog steeds niet hoe je het uitspreekt! Dit gerecht bestaat uit een Libanees flatbread dat wordt geserveerd met twee gepocheerde eieren, avocado, gezouten hangop en chiliboter en wat was het heerlijk! Daarnaast hebben we gekozen voor de ‘Signature pita spicy chicken’, een goed gevuld pitabroodje met pittige kip, avocado, zoetzure komkommer, rode ui en limoenaioli, geserveerd met een frisse salade en knapperige frietjes.

Naast deze gerechten is er nog veel meer keuze en kan je bijvoorbeeld ook kiezen uit shakshuka, gepofte bietensalade, een vegetarische kroket op brood, een bagel met avocado en feta, pompoensalade… Om maar even wat lekkers op te noemen!

Lunch

Toetje toe

Wij houden niet alleen van toetjes na het avondeten, maar ook na de lunch, don’t judge us! We konden het dan ook niet laten om nog een heerlijk plak pecan bananen brood te bestellen met verse munt- en gemberthee. Het bananenbrood was overheerlijk, precies goed doorbakken en de smaak was perfect… Eerst ging onze twijfel uit naar de witte chocolade cheesecake, maar we hebben de grote stukken voorbij zien komen en besloten toch om voor de bescheiden keuze te gaan.

Mocht je een keer bij Karavaan willen zitten om een taartje te eten, er is genoeg keuze! Zo kun je naast de cheesecake en het bananenbrood ook nog kiezen uit de lemon poppy seed loaf, een stuk appeltaart of carrot cake.

Bananenbrood

Voor elk moment van de dag

Niet alleen is dit restaurant een echte must om uit lunchen te gaan, ook kun je er heerlijk ontbijten, dineren of borrelen. Zo kun je de dag beginnen met een goede kop koffie, knapperige croissants, frisse bowls, overheerlijke pannenkoeken of een uitgebreide breakfast platter. Of eindig de dag juist samen met je vrienden en kies voor een uitgebreide maaltijd als pompoen risotto, een angus- of bietenburger, gevulde paprika, barbecue gamba’s, salades en nog veel meer! Uiteraard kun je zelfs tot in de late uurtjes doorgaan met de heerlijkste speciaal biertjes, alle soorten wijn, gin & tonic’s, cocktails, mules, en zelfs non alcoholische dranken. Tot maar liefst 23:00 uur bestel je er zelfs nog een paar overheerlijke snacks en frituurhapjes bij.

Kortom, Karavaan is de perfecte plek om te genieten van heerlijk eten en gezelligheid op elk moment van de dag!

Tags: , , ,