MENU

Mexico: van de hoofdgod naar de zonnegod

Mexico: Zoveel meer in Mérida (by day)

februari 8, 2020 reageren (2) Views: 1431 Travel Larissa Hendriks

Mexico: Zoveel meer in Mérida (by night)

Mérida, een plekje welke door veel mensen overgeslagen wordt, heel zonde! Deze stad is onwijs gezellig en daarbij valt er veel te doen en te bezoeken. In het stadscentrum is vooral veel te beleven in de avond: iedere avond valt er een ander event te bezoeken! Iedere beleving is gratis, je moet alleen van te voren even informeren hoe laat en waar de events plaatsvinden.

Vraag het vooral na als je in Mérida bent, maar toen wij er waren hielden ze het volgende programma aan: maandagavond traditioneel dansen, dinsdagavond cha cha cha dans, woensdagavond een tour over de begraafplaats, donderdagavond ceremonie dans en acts, vrijdagavond video mapping cathedral, zaterdagavond Poktapok en zondagavond live muziek op straat.

Iedere avond een andere beleving

Zelf hebben we drie avonden mogen beleven in Mérida. Op donderdagavond brachten we een bezoekje aan een ceremonie dans in het centrale park Santa Lucia. Zelfs de lokale mensen komen er iedere week op af, een feestavond vol plezier en enthousiasme. Er wordt gedanst in traditioneel klederdracht, muziek gespeeld en uit volle borst gezongen. De jurken van de vrouwen die de ceremonie dans mogen dansen bestaan uit drie lagen, iedere laag komt uit een ander stadje en wordt met veel zorg samengebracht.

 

Vrijdagavond is de video mapping op de kathedraal in de stad. Een prachtige show, de hele menigte werd er stil van. Iets wat je vooral zelf even een keer gezien moet hebben!

Iets dat je ook zelf ervaren moet hebben is Poktapok. Het traditionele balspel wat op zaterdagavond voor dezelfde kathedraal gespeeld wordt. In het spel mogen de deelnemers de bal niet met handen en voeten raken, de mannen in traditioneel kledingdracht raken de bal met hun heupen. Hoe bijzonder knap dat zij op deze manier weten te scoren door de kleine hoepel heen!

 

Dineren, cocktails en salsa dansjes

Het is even een eindje uit het centrum, maar dan zit je wel ergens! Bij Crabster bestel je een hoogstandje seafood voor een laagstaand prijsje. Een persoonlijke aanrader: de octopus. Dit is een recept van het huis, dat kan nooit fout gaan! Drink er een Gin Sangria cocktail bij en de avond is compleet. Ten minste, dat dachten we, totdat de toetjes op tafel kwamen. Het kon dus nóg beter worden hier!

  

Wil je lekker wat makkelijke hapjes op tafel en vooral drankjes achterover tikken onder het genot van salsa muziek (waarop jij na een paar drankjes ook de heupjes los kan gooien), dan is La Negrita echt een barretje voor jou! Dit is denk ik wel de leukste hotspot die wij hebben gevonden en lekker centraal gelegen. Zeker een bezoekje waard!

  

Kortom, sla Mérida zeker niet over in jouw reis door Mexico! We kijken terug op een aantal prachtige nachten in de stad, en overdag zijn er genoeg mogelijkheden om de stad te ontsnappen en op avontuur te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@visitmeridamx @stefaniedwit @suusberenhap @arnolddebruin @jazz_garcia @andres_2301 @mandy_7410

Een bericht gedeeld door Larissa Celine Hendriks (@larissa.hendriks) op