MENU

WAARschijnlijk maak je hier iemand wel blij mee

Elektrisch naar Italië, de groene roadtrip

februari 25, 2020 reageren (0) Views: 2252 Gadgets Djoy Boer

De voordelen van een elektrische auto op een rijtje

The time has come en we kunnen er niet langer omheen (gelukkig!), de elektrische auto lijkt volledig door te breken. Dit kan ook niet anders gezien alle voordelen die het met zich meebrengt. De moderne elektrische auto die we zo onderhand allemaal kennen is niet enkel voor milieubewuste types. Wil jij de show stelen? Merken als Tesla zijn met stoere ontwerpen gekomen die ook nog eens elektrisch rijden. Wie zegt daar nou nee tegen?

Het imago van elektrische auto’s is steeds stoerder geworden. Waar mensen de wagens eerst vooral zagen als een dure wereldverbeteraar, komen nu ook de vele voordelen steeds meer aan het licht. Welke voordelen we bedoelen? We zetten ze even voor je op een rijtje.

Natuurvriendelijkheid

Zoals we weten komt een groot deel van de CO2 uitstoot in de wereld vanwege onze traditionele auto’s. Een volledig elektrische auto produceert daarentegen geen uitlaatgassen en heeft daardoor geen vervuilende uitstoot. Geen CO2, geen roet, helemaal niets. Doe jij mee aan het verkleinen van je ecologische voetafdruk? Een steentje bijdragen door in een vette bak te rijden, daar is niets mis mee toch?

Besparen op gebruik en onderhoud

Een elektromotor heeft minder bewegende delen dan een verbrandingsmotor en daardoor heb je veel minder snel last van slijtage. Dit betekent onder andere dat je geen rekening hoeft te houden met het verversen van de olie en zijn er weinig onderhoudsbeurten vereist. Wel altijd even een autoverzekering afsluiten natuurlijk. Een goedkope autoverzekering afsluiten doe je snel en gemakkelijk via de link.

Nog een pluspunt, je betaalt op dit moment geen aankoop- en wegenbelasting voor een volledig elektrische auto. Dit kan wel schelen tot meer dan duizend euro per jaar. Shoutout naar het Nederlandse kabinet die elektrisch rijden wil stimuleren om bij te dragen aan een beter klimaat. Nog een groot voordeel? In 2020 komt er zelfs een aankoopsubsidie voor elektrische auto’s!

Een stuk vlotter optrekken

Doordat een elektrische auto een hogere motorkoppel heeft kan de wagen veel sneller optrekken en zal dit soepeler verlopen, we like! De schakelbak is namelijk verleden tijd, als dat niet zorgt voor een hoger rijcomfort…

De auto weet wat stil zijn is

Het is je vast al wel een opgevallen, of juist niet. Elektrische auto’s zijn erg stil. Ze maken zo weinig geluid doordat de aandrijving elektrisch is gegenereerd. Sommige auto’s hebben om deze reden ook een aparte claxon voor voetgangers omdat zij de auto niet altijd horen aankomen. In onze ogen is dit alleen maar een reden om extra goed op te letten. Don’t you agree?

Waar wacht je nog op? Met elektrisch rijden gaat er een wereld voor je open!