MENU

Motivatie voor die fitte after-quarantaine-body met Björn Borg

Jouw badkamer is jouw nieuwe spa

april 21, 2020 Reageren (1) Views: 1015 Life Larissa Hendriks

Buikspieren trainen aan de eettafel

In januari riepen we nog allemaal met goede moed: “2020 summerbody, here I come!”. En toen sloten de gym’s na een paar maanden al de deuren… Dag motivatie, hoi quarantaine snacks! Want met dat thuiswerken hebben we ook allemaal een veel sneller bereik tot die koelkast en koekjes in de voorraadkast. Heb jij de goede moed al opgegeven?

Op BLVD willen we onze lezers blijven inspireren gezond bezig te blijven! Daarom een reeks aan artikelen met de tips om ook in deze tijd te werken aan jouw summerbody, al zal je deze (tot onze spijt) helaas niet kunnen showen aan Spaanse boys of girls. De titel heeft je vast al nieuwsgierig gemaakt, in dit artikel vertellen we jou hoe jij de buikspieren aanpakt terwijl je thuis werkt aan de eettafel! Namelijk met de Wellness Active Sitting Ball van Technogym.

Buikspieren trainen tijdens het werken

Iedereen heeft het wel voorbij zien komen op social media: de gevaren van de quarantaine-snacks. Er zijn een hoop onder ons die bang zijn dik uit deze crisis te komen. Niet alleen eten we de stress weg, we hebben ook minder beweging en een kortere weg naar de koelkast. Het mooie weer dat vraagt om een extra biertje hier en daar, al is dat doordeweeks, want ‘welke dag is het dan vandaag?’. Iedere dag voelt hetzelfde en daar maken we dan maar het beste van! Prima natuurlijk, maar wel met balans. Onze balans vinden we (letterlijk) met de Wellness Active Sitting Ball.

Onderuitzakken, pijn in je rug en een moe gevoel is vanaf nu verleden tijd. Hoe werkt het? De Wellness Ball is een gezonde variant van de stoel waar je nu 24/7 op zit. Zonder rugleuning en wat gewiebel, balanceer je op de bal en zit je dus constant in een actieve houding waarmee je al je buikspieren aanspant. Wil je jezelf nog even extra uitdagen? Dan kan je een been optillen, waarmee je nog meer je buikspieren aanspant. Of zoek in de bijbehorende Wellness app verschillende oefeningen op die je met deze Wellness Ball kan doen. Ineens is die sportschool overbodig! Wat je wel allemaal niet uit kan voeren met één bal…

Eén bal, honderden oefeningen

Je zal versteld staan van het aantal oefeningen die je kan doen met één bal. Download de mywellness-app, scan de QR-code van de bal en krijg toegang tot honderden video’s en oefeningen die je met deze fitnessbal kunt doen. En dan hebben we het nu niet alleen nog maar over de buikspieren, ook billen, armen, triceps, een hele full-body work out!

 

Ben je aan het bellen? Train je buikspieren! Ga rechtop zitten, knieën bij elkaar, til je benen op en zet je hielen zo dicht mogelijk bij je billen. Blijf 15 seconden zitten en bouw uit naar een minuut. Focus en adem goed door.

Even een korte break tussendoor? Doe je 10 push-ups! Leun op de bal als een plank met gestrekte armen, handen aan weerszijde van de bal, vingers wijzen naar voren. Laat je langzaam zakken tot vlak boven de bal en duw jezelf weer omhoog tot plankpositie. Houd je hele lichaam recht span alle spieren aan en blijf goed doorademen.

Wij zijn fan!

Wij zijn helemaal fan van de Wellness Ball. We zouden er zelfs op gaan zitten aan de eettafel bij het diner, maar dat is blijkbaar erg ‘ongezellig’. Kan jij ook wel een betere zithouding gebruiken bij het thuis werken? Je kan de Wellness Active Sitting Ball bestellen via de webshop van Technogym voor € 245,00.