MENU

Elektrisch naar Italië, de groene roadtrip

Verras je vader voor Vaderdag als nooit tevoren!

mei 10, 2020 reageren (2) Views: 1500 Gadgets Larissa Hendriks

Niet met het vliegtuig dit jaar? Dan maar met de boot!

Schijnbaar is het nu heel populair om dat vliegtuig in te wisselen voor een bootje. Met name de kleinere boten vliegen (you see what I did there) de winkel uit. Het is opmerkelijk, maar niet heel vreemd natuurlijk. Want we kunnen ook wel zien aan het weer dat dit een prachtige zomer zou kunnen worden in eigen land! 

Op excursie met de boot in eigen land. Zie jij het ook wel zitten? Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je ook een nieuw bootje aan gaat schaffen. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Vluchten naar het water

De lucht kunnen we even niet meer in, dus gaan we het water maar op. In het AD vertelde bijvoorbeeld een boorverkoper dat hij nog nooit eerder zoveel boten tegelijk verkocht had als in de afgelopen twee weken. Wat in de showroom wordt aangevuld, wordt even snel weer verkocht. Je moet er dus snel bij zijn! Bij Dekker Watersport in Zaandam staan regelmatig klanten buiten in de rij te wachten voordat zij de winkel in mogen. Ook de webshop draait overuren… Wellicht vind je op Antaris sloep nog een leuk bootje, maar voordat je iets aanschaft, lees eerst even dit artikel verder.

Algemene tips

Jip en Janneke taal! Je wil een bootje kopen, waar moet je op letten?

  • Check even de prijs, bekijk vergelijkbare sloepen bijvoorbeeld
  • Is de verkoper betrouwbaar? Via Antaris sloep weet je het wel, maar let op als je bijvoorbeeld iets tweedehands wil aanschaffen. Dan is het handig om je even te verdiepen in de verkoper. Hoe lang is deze al actief, verkoopt hij/zei veel producten en hebben andere mensen slechte of goede ervaringen met deze verkoper?..
  • Controleer of de CIN-code op de boot zit. Gewoon even doen!
  • Controleer ook even of de handleiding van de sloep aanwezig is, je weet nooit wanneer je toch wil besluiten om deze wél te lezen.
  • Zorg dat je een bootje aanschaft waarvan je zeker weet dat je ermee overweg kan! En dan je deze nog lang wil gaan gebruiken. Anders is het ook maar zonde.

Veel vaarplezier en hopelijk tot snel in de lucht!