MENU

Zo gaat jouw iPhone zo lang mogelijk mee

Een kerstpakket om 2020 voor eens en altijd te...

juni 30, 2020 Reageren (1) Views: 2356 Gadgets Larissa Hendriks

Een contactgrill, is wat je wil

Een contactgrill! Een wat? Niet iedereen kent het, maar het is een onwijs handig ding. Een gadget die jij ook in je keuken wil hebben. En waarom? Dat vertellen we je in dit artikel! Om je alvast een beeld te geven: het is net een groot tosti-apparaat! Kijk, nu hebben we je aandacht te pakken.

Een contactgrill is een grill die een dubbele elektrische grillplaat heeft. Van tosti’s en panini’s tot steaks en vis gerechten. Met een contactgrill bereid je in mum van tijd de lekkerste gerechten.

Vet lekker, en dat zonder vet

Je kan op de contactgrill lekker grillen en bakken zonder vet. Dat scheelt een hoop gespetter waardoor jij weer minder hoeft schoon te maken. Kijk, daar worden wij millenials ook weer heel blij van. Daarnaast hoeft het eten ook niet omgedraaid te worden, scheelt ook weer tijd! Hoppa, zo je avondeten klaar, en dan is het deze keer geen magnetron maaltijd.

Wist je dat: met een gadget als deze binnen handbereik eet jij meteen een stuk gezonder. Wat blijkt namelijk, we klikken sneller de thuisbezorgd-app erbij en bestellen iets ‘ongezonds’ als het koken te lang duurt. Met de grill heb jij zo een gezonde maaltijd op tafel om van te smullen! 

Zijn er nog nadelen?

Het nadeel van ieder feestje: het schoonmaken na afloop. Maar ook dit is een kleine moeite, je haalt er simpelweg gewoon even een keukenrol papiertje overheen. Wanneer de grill helemaal is afgekoeld gebruik je een klein sopje. Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Ga dan voor een contactgrill waarvan de grillplaten los te maken zijn. Dan kan je deze makkelijk afspoelen en zelfs (als ze hiertegen bestendig zijn) in de vaatwasser gooien. Dat is pas een professionele contactgrill.

Ook handig om op te letten: het is fijn als vet en vocht opgevangen kan worden en niet over het aanrecht loopt (en dan hebben we het hier over het vet dat uit je eten komt). Om dit te vermijden ga je voor een contactgrill met randen die dit tegenhouden en een bakje hieraan bevestigd waar het vet in kan lopen.

Happy grilling!