MENU

Een contactgrill, is wat je wil

TUNE in met deze JBL toppers voor in je...

augustus 1, 2020 reageren (3) Views: 2723 Gadgets Larissa Hendriks

Een kerstpakket om 2020 voor eens en altijd te vergeten

We zitten in hartje zomer, maar sommigen hebben de kerst alweer in hun hart zitten. Neem het ze niet kwalijk, want voor je het weet zit je alweer aan de gourmettafel met een schitterende kerstboom op de achtergrond. Lekker in zo’n foute kersttrui, met deze hitte moeten we er nu nog niet aan denken! Waar we wel al naar uit kijken, is dat warme kerstpakket…

Ben je ondernemer, baas, leidinggevende… Anders gezegd: heb je medewerkers die zich ieder jaar voor jouw bedrijf inzetten? Dan wil je hen wel belonen, vooral na zo’n rot jaar als 2020 met de COVID-19 crisis. Weinig budget, wel veel liefde. Hoe stoppen we dit in een mooi pakket?

1. doe het samen

Meerderheid van alle bedrijven zijn erg slecht gegaan op de COVID-19 crisis. En met een strikt verbod op de evenementen, plus het aanraden om vooral thuis te werken, is er vast niet veel sprake geweest van een gezellige vrijmibo of bedrijfsfeest het afgelopen jaar. We hopen dat tegen de Kerst alles weer wat versoepeld is, maar zo niet, dan kan het zijn dat er een enorme afstand is ontstaan tussen de collega’s. Jammer! Want samenwerken maakt het werken juist zo leuk. Daarom het idee om niet iedereen in 2020 weer een apart pakket te geven, maar samen iets te gaan doen (voor zover dat tegen die tijd kan).

2. maak het persoonlijk

Lukt het bijeen komen niet? Of hebben de medewerkers daar geen behoefte aan? Dan kan je ook voor iedere medewerker een persoonlijk pakket maken om hen in ieder geval meer te binden aan het bedrijf. Veel thuis werken verslechterd namelijk ook die verbinding. Of je voor deze optie kiest ligt natuurlijk ook aan het aantal medewerkers van het bedrijf. Maar wellicht kan je in het geval van een groot bedrijf nog onderscheid maken tussen verschillende afdelingen.

3. laatste noodpakket: alcohol

Mocht het echt een rot jaar geweest zijn, dan gaat een goede wijn (of sterker) er altijd wel in. Met de kerst trekken we sowieso altijd wel een fles (of meer) open. En de verwachting is dat er dit jaar nog net even meer geschonken en gedronken zal worden. Weg met 2020, op naar een nieuw jaar met hopelijk een veel gezelliger en beter vooruitzicht.

 

Kortom, een origineel kerstpakket bedenken is zo snel nog niet gedaan. Daarom misschien wel een goed idee om hier nu al even een beetje overna te denken. Voordat je het weet hangen die lichtjes alweer!