MENU

Van kramperen naar relaxed kamperen met een opblaasbare tent...

Urbanears, get the urban look

e-bikes

augustus 28, 2020 reageren (5) Views: 2592 Gadgets Larissa Hendriks

E-bikes ouderwets? Die van QWIC niet!

“Een e-bike?! Zo’n eentje heeft mijn oma!” We horen het je denken. Toch, zijn e-bikes nu booming. Niet alleen jouw oma, steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een elektrische fiets. Dankzij de stijlvolle modellen van QWIC kan jij ook zonder schaamte door de stad racen om al deze voordelen te ervaren voor jezelf. 

Op een snelle en milieuvriendelijke manier van A naar B, met zo’n vervelende helm op je kop en op de rijbaan rijden met de scooter is verleden tijd. De lifestyle gerichte e-bikes van QWIC zijn hier voor jou!

E-bikes, hoe het allemaal begonnen is

Vanuit de ambitie om de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren, hebben Taco Anema en zijn toenmalige compagnon Michiel Hartman in 2006 het elektrische fietsenmerk QWIC opgericht. In 2004 maakten zij op een fietstocht van Beiroet naar Beijing kennis met een groep Chinese senioren op e-bikes. Na deze tocht ontstond het idee om e-bikes in Nederland te introduceren. Aangezien het gemak en comfort van zo’n duurzame tweewieler nog onbekend was in Europa, kan je wel zeggen dat zij echte trendsetters zijn!

Zo lijk je niet op je oma

QWIC heeft aan alles gedacht! De fietsen zien er prima uit, in de Performance serie smelten zelfs de aspecten prestatie, design en sportiviteit samen. Door het gebruik van een zogeheten ‘downtube’ accu is de accu verplaatst van de bagagedrager naar het frame, wat heeft geleid tot een strakke en stijlvolle uitstraling. Je kan er zeker mee door de stad manoeuvreren, alle fietsen worden namelijk getest op kwaliteit én de rijeigenschappen. De e-bikes zijn verkrijgbaar in een 25 en een 45 km/u variant.

Fietsen: geboren & getogen in Nederland

Fietsen ontwerpen en maken is een ambacht dat bij Nederland hoort. En wij Nederlanders kunnen dan ook fietsen als de beste. Zo ook het gepassioneerde team van designers en engineers dat werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van de elektrische fietsen. Door het dagelijks eigen gebruik tijdens woon- en werkverkeer, worden alle mogelijke uitdagingen zelf ondervonden en opgelost uit eigen ervaring. Denk hier aan veel stoplichten, toeristen (zelfs nu nog!) die om de hoek vliegen, automobilisten die denken dat ze voorrang hebben (nooit) en losliggende stoeptegeltjes wat de gemeente allang op had kunnen lossen.

Hebben we jou overtuigd? Ben je benieuwd naar meer? Ga voor één van de QWIC verkooppunten of meer informatie naar www.qwic.nl.