MENU

Pillows Charme Hotel Château De Raay: Vorstelijk genieten!

valle d'aosta

Valle d’Aosta, een prachtig veelzijdig stukje Italië

september 9, 2020 Reageren (1) Views: 5414 Travel Larissa Hendriks

Een gele route door Frankrijk met Ventje

De laatste zomerweken staan op de stoep! Maar waar kan je nog heen? We horen van velen dat zij een vliegvakantie niet meer durven te boeken, straks gaat het niet door en ben je je geld nog kwijt. Reizen is een luxe geworden, maar wij hebben een perfecte optie voor je: een roadtrip met een ventje door Frankrijk. Met deze route blijf je in de gele zones en hoef jij dus niet thuis in quarantaine!

We hebben het al eerder gezegd: Wat zijn de campers van Ventje toch fantastisch! De camper brengt je van A naar B op topsnelheid, zorgt ervoor dat een drankje koel staat, is er voor je wanneer je een kledingwissel moet doen, verzorgt je een goede nachtrust en een dak boven je hoofd wanneer het (helaas) begint te regenen.

Door de gele zones

Zoals je kan zien in het plaatje hieronder kan je met een kleine omweg prima een leuk tripje maken door Frankrijk. We vertellen je graag over onze gele hotspots!

Gele hotspot #1: Reims

Zoals je kan zien op de kaart van Frankrijk is het nog mogelijk om Reims te bereiken, het hart van de Champagnestreek. Hier begonnen we onze onvergetelijke reis! We proostten met het eerste wijntje op nog vele te gaan en genoten van de eerste Franse sferen om ons heen. Reims staat bekend om de prachtige Notre Dame, deze viel ons dan ook meteen op. Wat ook heel mooi was op deze locatie was het gezellige stadje met (toen wij er waren) lieve vlaggetjes en een charmante fontein in het middelpunt.

Extra tip: voordat je je roadtrip met een Ventje door Frankrijk begint, is het handig om de camper contact app te downloaden. Hierin kun je gemakkelijk via een kaart zien waar in Frankrijk de gratis camper plaatsen, service plaatsen of campings in een specifiek gebied te vinden zijn. 

Gele hotspot #2: Épernay & Hautvillers

Nog nét in de gele zone! En gelukkig maar, want dit was een van de hoogtepunten van onze route. Tour door de wijnvelden van de beste champagneboeren, bezoek charmante dorpjes en geniet van de állerbeste quiche van je leven en laat je verbijsteren door een uitzonderlijk uitzicht. Natuurlijk is het leuk om een van de bekendste champagneboeren te bezoeken voor een proeverij, maar wij raden je toch aan om contact op te nemen met Champagne Travel voor een nog uniekere ervaring in deze prachtige streek.

Wist je dat: Champagne is bijna altijd een mengsel van wijnen uit verschillende jaren. Indien het écht een goed jaar is, dan komt er een jaartal op de fles en kan je de champagne een vintage noemen. 

Champagne Travel verzorgd reisjes door de Champagnestreek, na een telefoontje ben je klaar: je krijgt een route en adres doorgestuurd voor een champagneproeverij bij een lokale champagneboer. Dit is de ervaring die je hebben wil! Ons adresje lag op een heuvel waardoor we een prachtig uitzicht hadden op alle wijnvelden en dorpjes. Na een tour door het familiebedrijf leerden we alles over champagne. Hoe het wordt gemaakt, hoe het is ontstaan… We willen niet alles verklappen, maar champagne is door een ongeluk ontstaan. Een tweede fermentatie proces in wijn begon tijdens een transport waardoor de wijnflessen ontploften omdat de bubbels hierdoor ontstonden en deze flessen niet sterk genoeg waren. Ze noemden het: devil wines.

Leuk weetje: Het zoontje van de eigenaresse (8 jaar oud) proeft al de druiven. Hij weet dan precies welke druif het is en of het van oude wijngaard is of van een nieuwe.

Gele hotspot #3: Troyes

Ook wel een hoogtepunt: Troyes. Wel nét iets toeristischer maar daardoor niet minder charmant. De pittoreske huisjes die het centrum vullen zijn typerend voor deze stad. Het is een leuke stad om meer over te weten te komen. Wanneer je naar het toeristebureau loopt kan je een digitale stadstour bestellen. Zo leerden wij dat de stad niet alleen liefdevol eruit ziet, het is ook daadwerkelijk de hoofdstad van de romantische liefde. De moeder van een leider in de stad vertelde hem: “wie dames geen eer toedraagt, heeft geen eer in het hart”. Zo ontstond een eed van hoffelijke liefde, deze is in deze stad afgelegd en daarmee werd het verdrag van de liefde opgesteld. Vanuit verschillende streken bezochten stellen de stad om echtelijke ruzies uit te spreken. Mocht je na de tour en het geslenter opzoek zijn naar een lekker plekje om een hapje te eten, dan kunnen we je Chez Felix aanraden!

Camping tip: wij verbleven net buiten de stad op de fijne camping Lac d’Orient aan een prachtig meer. Waar je ‘s avonds aan het meer op een klein festivalterreintje een heerlijk drankje kunt drinken!

Gele hotspot #4: De Franse Ardennen

Aan iedere prachtige reis komt uiteindelijk weer een eind, wij besloten een vliegende afsluiter te maken in de Franse Ardennen. Letterlijk. We parkeerden ons Ventje bij Terraltitude adventure park. Met de “Fantasticable” ziplinde we over een uitzonderlijk mooi uitzicht. Wat een mega gave ervaring was dit! Het toffe was ook dat we er samen van konden genieten, aangezien we tegelijkertijd samen naar beneden mochten. Echt fantastisch en voor de volle 100% een aanrader. Dit had ik niét willen missen! Is dit dan toch eigenlijk wederom ook een hoogtepunt (letterlijk) van deze roadtrip!

Camping tip: onze tussenstop maakte we bij camping Parc la clusure. Een heerlijke camping, prachtig gelegen en een zalig restaurant waar wij genoten hebben van een heerlijk diner.

Ga jij nog op gele route deze zomer? Hebben we je enthousiast gemaakt? Mooi! Je kan via Ventje.nl jouw camper huren om er meteen op uit te rijden.

X

Larissa