MENU

We zeggen geen ‘nee’ tegen NENI

Een hectisch sportief bestaan, Fajah Lourens weet er alles...

september 11, 2020 Reageren (1) Views: 6257 Food Larissa Hendriks

TIWYA, de nieuwe hotspot van 010

“Rotterdam?!”, dat was ook onze eerste gedachte. Toch hebben we de trein gepakt om deze nieuwe hotspot ver beneden Amsterdam te bewonderen. En hier hebben we zeker geen spijt van! Als het geen uur(tje) reizen was, dan was TIWYA onze vaste nieuwe hotspot geworden. Zeker een bezoekje waard dus!

 Alhoewel ik nog steeds moeite heb met de naam (TIWYA, hoe zeg je dat?), raad ik dit restaurant zeker aan. TIWYA staat voor This Is What You Are, en we were flabbergasted. Bij de eerste stap naar binnen was ik al vergeten dat ik in Rotterdam was, exotische planten, sensationele rode belichting, een duistere maar zwoele sfeer en een cocktailshaker die de meest exotische cocktails op de bar zette…

Van club tot een exotisch luxe resort

TIWYA is vanaf vanavond geopend. Voordat het plekje omgetoverd werd tot deze exotische parel, was het een club waar, ik citeer: “je goed naar de klote kon gaan”. Club HUGH is inmiddels verleden tijd, al voel je nog steeds de gezellige clubsfeer wanneer je geniet van je derde, vierde of vijfde cocktail. Raak vooral de tel kwijt en geniet van een Indonesische menukaart. Gegarandeerd een heerlijke avond, volledig een uurtje reizen waard.

Van oesters tot rendang

Wat je ook besteld, ieder gerecht is een Indonesische smaaksensatie. Dat kan ook niet anders met een keuken onder leiding van chefs met Indonesische familierecepten welke van generatie tot generatie doorgegeven zijn. Het is altijd bijzonder wanneer de tafel de gehele avond gevuld wordt met gerechten en alles goed smaakt. Complimenten aan de keuken, wij konden er geen genoeg van krijgen. Gelukkig konden we met het shared dining concept van alles iets proeven.

Cocktails vol magie

Hoe Larry het doet weten we niet, maar met iedere cocktail die hij op de bar zette tilde hij het niveau weer omhoog. En dan te bedenken dat hij ze ter plekke voor je kan bedenken, een echte cocktail magician. Wederom konden we ook hier geen genoeg van krijgen. Gelukkig is Rotterdam Centraal op 10 minuten loopafstand, dus je kan rollend de trein in.

 

We voelden ons meteen op ons gemak bij TIWYA. Wat ons betreft een nieuwe hotspot die tot onze spijt niet om de hoek ligt. Maar dat maakt het plekje misschien ook stiekem wel des te exclusiever. Indonesië zelf ligt ook niet om de hoek?

X

Larissa

Ook bij TIWYA staat de veiligheid en gezondheid van de werknemers en gasten voorop en volgen zij de richtlijnen van het Protocol Horeca van de Koninklijke Horeca Nederland. TIWYA is vijf https://www.instagram.com/larissa.hendriksdagen in de week vanaf 16:30 uur geopend met ruimte voor 200 couverts. Voor meer informatie, het menu of het reserveren van een tafel in een van de twee shifts, ga naar TIWYA.nl.