MENU

Een hectisch sportief bestaan, Fajah Lourens weet er alles...

Tover je bed om tot het lekkeste hotelbed

september 25, 2020 Reageren (1) Views: 2317 Life Larissa Hendriks

Hocus pocus pilates les bij David Lloyd Gym

“Pilates, dat is toch een soort yoga?!” Zo dacht ik ook altijd, maar niks is minder waar. Op aanraden van een sportinstructeur bij David Lloyd Gym deed ik een lesje mee. Lekker op mijn brakke zondag, want zwaar zal dat lesje toch niet zijn. Dacht ik…

Pilates is onder meer goed voor je houding, versterkt de kleinere spieren om grote spiergroepen, zorgt dus voor betere controle van sportbewegingen, stimuleert de bloedsomloop, verlaagt het risico op blessures en meer. Overtuigd? Lees snel verder!

“En toen had ik twee dagen buikspier-spierpijn”

Tijdens een lesje pilates werk je vooral aan de spieren die je lichaam stroomlijnen en vorm geven. Hiermee verbeter je meteen je lichaamshouding. Constant werd me ook tijdens mijn eerste lesje bij David Lloyd Gym verteld hoe ik mijn borst vooruit en mijn rug recht moest houden. Nauwlettend werd ik in de gaten gehouden, bij David Lloyd Gym is er altijd fijn wat aandacht voor je. Nu was dat toch wel wat pittig met brandende buikspieren, want opgeven terwijl de leraar kijkt is natuurlijk geen optie.

De volgende paar dagen liep ik met buikspier-spierpijn rond. Nu geeft spierpijn natuurlijk niet perse aan hoe effectief een training is geweest, maar je kan je wel voorstellen dat dit geen yoga lesje is geweest.

Joseph Pilates Pas

De grondlegger van pilates is Joseph Pilates. Hij zei zelf altijd: “you’re as old as your spine”. Met pilates ontwikkel je dan ook een gezonde wervelkolom. Tijdens een lesje heb je niet veel nodig. Bij David Lloyd Gym ligt het matje al voor je klaar (wel even desinfecteren) en hoef je alleen je handdoek en eventueel flesje water mee te nemen. Zelfs sportschoenen zijn niet nodig, voor je lichaam zorgen was nog nooit zo makkelijk!

Zie ik je in de les?