MENU

Party in de David Lloyd Club Amsterdam

Cocktail night! Villa Massa staat niet langer bekend om...

november 9, 2020 Reageren (1) Views: 4142 Fashion, Life Larissa Hendriks

Rick van het Meer valt niet in een trend samen te vatten

Wanneer je de deur van de salon opent scant haarexpert Rick van het Meer al je look. Zoals hij zelf zegt: “Ik zit al 25 jaar in het haar”. Ervaren is Rick van het Meer zonder twijfel, en zijn passie voor het vak is groot. Hij ziet al snel welke coupe bij welke look past, zo ook toen ik zijn salon binnenliep.

Volgens Rick van het Meer wordt de mooiste versie van jezelf niet gecreëerd door een coupe te laten knippen volgens de laatste trends van het seizoen. “Een mooie coupe creëer je door te kijken naar het individu in de stoel.”

Jouw perfecte look begint bij binnenkomst

Je komt de salon van Rick van het Meer binnenlopen en wordt direct gescand. Zo kan hij nog even een blik werpen op je stijl, waarna hij vervolgens vragen stelt, wanneer je bij hem in de kappersstoel zit, om samen met jou de perfecte look samen te stellen. Rick van het Meer gelooft er niet in ‘drastische make-overs’. “Kleine veranderingen kunnen al het verschil maken om de mooiste versie van jezelf naar boven te halen. Ik accentueer graag wat jou als persoon al uniek en prachtig maakt”, aldus Rick van het Meer.

Tot de volgende afspraak

Wellicht heb je zelf wel eens meegemaakt dat je met een prachtige coupe de deur van de salon uitloopt en een dag later na een douche niet meer weet hoe je het in model krijgt. Jammer is dat, nu is de coupe die je uitgezocht had toch niet zo leuk meer als je dacht toen je op die kappersstoel zat. Rick van het Meer stelt de juiste vragen wanneer je op de kappersstoel zit, zodat je coupe altijd goed zit. Je zal zijn salon niet snel uitlopen met een coupe die je zelf onmogelijk weer in model krijgt na een lekkere douche. Rick maakt de volgende belofte: “je haar moet niet alleen op de dag van de behandeling goed zitten, maar ook op alle dagen en weken tot de volgende afspraak. Je wil natuurlijk thuis ook net zo je haar kunnen doen, dat is het uitgangspunt.”

“Als ondernemer moet je ondernemen”

Voor ons YUPPERS is Rick van het Meer een mooi voorbeeld. Hij neemt geen genoegen met zijn baan als kapper, maar wil meer. Ondernemerschap zit in zijn bloed en hij gaat er dan ook voor de volle 100 procent voor. “Als ondernemer moet je ondernemen” vertelt hij. “Je moet risico nemen en er volledig voor gaan”. Dat is volgens hem de definitie van ondernemen. Ik geloof Rick op zijn woord, want deze man heeft het heel ver geschopt. Wat hij ook mee heeft is zijn grote passie voor het vak. Je vertrouwt hem direct wanneer je plaatsneemt in de kappersstoel, terwijl ik normaliter altijd wel gespannen voor die spiegel zit als ik geknipt wordt.

Trends komen en gaan, maar jij…

Rick van het Meer heeft een nieuwe vaste klant erbij. Nog steeds ben ik tevreden met mijn coupe, en ik neem graag weer plaats op deze vertrouwde kappersstoel. Ik vind het mooi dat Rick van het Meer zich niet laat leiden door de laatste trends. “Trends komen en gaan, maar je bent op je mooist als je jezelf bent. En dat valt niet in een trend samen te vatten”. Bedankt Rick!

X
Larissa