MENU

Rick van het Meer valt niet in een trend...

Dit verhaal moet je op straat in Nijmegen gelezen...

november 10, 2020 reageren (2) Views: 2797 Events, Life Larissa Hendriks

Cocktail night! Villa Massa staat niet langer bekend om de limoncello…

Villa Massa kennen we natuurlijk allemaal van de limoncello uit het Italiaanse Sorrento. Inmiddels is Villa Massa echt een begrip geworden voor in de vriezer, maar nu wordt hier verandering in gebracht. Villa Massa introduceert nieuwe likeur: Villa Massa Amaretto. We love it!

Deze zachte Amaretto likeur van Villa Massa wordt gemaakt van echte, hoogwaardig geselecteerde amandelen uit Sicilië… Als je goed van de likeur geniet, kan je je misschien inbeelden dat je hier op een terrasje zit. De likeur heeft een heerlijke smaak van marsepein, met hints van vanille, kers en cacao.

Tip voor de feestdagen

De likeur heeft een alcoholpercentage van 30 procent. Altijd goed om te weten voordat je teveel (of te weinig) door de cocktail gooit. Maar niet alleen in een cocktail is de likeur erg lekker. Villa Massa Amaretto is ook puur te drinken, met een blokje ijs als after dinner drink bijvoorbeeld. Of als toevoeging over een ijsdessert! Goeie tip voor de komende feestdagen.

“Villa Massa gebruikt uitsluitend Siciliaanse amandelen omdat deze door de combinatie van een vruchtbare vulkanische bodem, hoge temperaturen en constant zonlicht een dikke, houtachtige schaal krijgen. Zo behouden de amandelen hun aroma’s en zorgen daardoor voor een intense smaak. De familie Massa heeft een obsessie voor kwaliteit en tijdens hun zoektocht naar de beste amandelen voor in deze likeur, kwamen zij terecht in Sicilië. Naast haar inmiddels wereldwijd geprezen limoncello, nog altijd gemaakt volgens een familierecept uit 1890, wil de familie Massa nu likeurliefhebbers kennis laten laten maken met deze zachte en smaakvolle amaretto.”
Ries Bokken, Senior Brand Manager Zamora Company

Wanneer de Siciliaanse amandelen zijn verworven worden ze licht geperst en vervolgens geweekt in een speciale vloeistof van koud water en alcohol. Door dit proces kan de natuurlijke smaak van de amandelen goed in de vloeistof doordringen. Uiteindelijk wordt het product gefilterd en in de fles overgegoten. In de puurste vorm voor de beste kwaliteit! De combinatie van de Siciliaanse amandelen, alcohol en de hints van vanille, kers en cacao is een combinatie van zowel zoete als bittere smaken. Knap van Villa Massa dat deze zo perfect in balans zijn gebracht!

Cocktailnight; Sicilië @ Home

Het is tijd voor een cocktail night! Villa Massa verrast ons met een heerlijke nieuwe drank, dat vraagt om een feestje. In hoeverre een feestje mogelijk is dan natuurlijk. Nodig twee van je allerbeste vrienden uit en breng jezelf in Siciliaanse sferen met dit onderstaande recept voor een heerlijke Villa Massa Amaretto Sour:

Ingrediënten
– 45 ml Villa Massa Amaretto
– Citroensap van een halve citroen
– Eiwit van 1 ei
– Maraschino kers

Bereidingswijze
Scheid het eiwit van het eigeel. Vang het eiwit op in een schaaltje of kommetje.
Voeg de Villa Massa Amaretto, citroensap en eiwit toe aan de shaker, vul de shaker tot de rand met blokjes ijs.
Schud ongeveer 10 seconden goed.
Vul je glas met blokjes ijs en schenk de cocktail over het ijs in het glas.
Garneer met een citroenschil en een maraschino kers.
Saluti!

Villa Massa Amaretto is nu exclusief in Nederland te verkrijgen bij alle Nederlandse slijterijen. De Villa Massa Amaretto heb je al in huis voor € 22,49.
Drink je mee dit weekend?