MENU

Cocktail night! Villa Massa staat niet langer bekend om...

0% kans op regen op de camping Outside Inn...

november 20, 2020 reageren (2) Views: 7846 Events, Travel Larissa Hendriks

Dit verhaal moet je op straat in Nijmegen gelezen hebben!

In deze tijd van het jaar is het maar lastig om een leuke date te bedenken. Even een koffie to go halen, wandeling maken in het park, maar wat dacht je van een boek lezen op straat? Dit moet je gezien hebben, in Nijmegen staan op 25 reclameborden van JCDecaux de bladzijden van het boekje ‘De biografie van een vlieg’.

Jaap Robben schreef een verhaal dat je al wandelend of fietsend door Nijmegen kan lezen. Een unieke manier om literatuur onder de mensen te brengen: door middel van buitenreclame.

Een alternatief voor het Wintertuinfestival

Ondanks dat het jaarlijkse Wintertuinfestival niet door kon gaan, wist de organisatie alsnog een festivalprogramma te lanceren, in de buitenlucht. Door Nijmegen heen zijn 25 hoofdstukken van het boek ‘De biografie van een vlieg’ van Jaap Robben verspreid. 25 reclameborden, ofwel: Mupi’s, vertellen het verhaal op straat door middel van een leuke wandel- of fietsroute.

“In plaats van online te gaan, zoals iedereen doet, gaan wij de straat op. De tekst gaat een verbinding aan met de omgeving. Als schrijver wil je dat mensen die het lezen meteen door willen lopen naar de volgende ‘bladzijde’, omdat ze willen weten hoe het verder gaat. Zelfs als je het verhaal niet gevolgd hebt, moet het nieuwsgierig maken als je er langs komt fietsen.”
Jaap Robben, schrijver ‘De biografie van een vlieg’

Juist leuk voor volwassenen

Het verhaal is op zo’n manier geschreven dat het voor zowel kinderen als volwassenen leuk is. Toch zijn wij van mening dat het wel merendeels een verhaallijn is voor volwassenen. Zo krijgt de vlieg ineens een vreemd soort honger, waarbij we dan op dat moment in de verhaallijn precies weten waar de vlieg last van heeft…

We gaan natuurlijk niet alles verklappen, want dit wil je zelf ervaren. In Nijmegen blijven de posters hangen tot en met het laatste weekend van deze maand, dus je hebt nog prima de tijd om even een kijkje te nemen! Om echt niemand buiten te sluiten is het ook mogelijk voor slechtzienden om het verhaal te ‘lezen’ door de QR-code op de poster te scannen. De routekaarten zijn online te vinden op wintertuin2020.nl.

Blijf een nachtje logeren

Aangezien de vakantiedagen toch nog opgemaakt moeten worden, en we tot en met half januari niet mogen reizen naar het buitenland, is het niet eens een gek idee om hier een compleet uitstapje van te maken. Blijf logeren in een van de prachtige hotels die Nijmegen te bieden heeft.

Van der Valk Nijmegen Lent

Op 8 minuten rijden van het centrum van Nijmegen ligt het Van der Valk Nijmegen-Lent. Van horen zeggen kan je hier genieten van een fijne nachtrust, goed ontbijt, comfortabele hotelkamers (zelfs een sky kamer met een prachtig uitzicht!) en overheerlijke Nilson bedden. Het is een luxe dat je hier dus wel lekker uit eten mag gaan, dat zal weer optimaal genieten worden na al die avonden zelf zwoegen in de keuken, bestellen of afhalen. Alleen al om deze reden is het een goed idee om een nachtje te blijven slapen in deze prachtige stad. Kom je met de auto? Parkeren is inbegrepen! Als je vervolgens in het centrum van Nijmegen wil komen, kan je ook bij het hotel een fiets huren. Dan ben je ook met een kwartiertje fietsen bij het startpunt van ‘De biografie van een vlieg’. In een vervolg artikel zal je meer lezen over dit hotel, stay tuned!

Vertoef Nijmegen

Hotel Vertoef ligt op vijf minuten lopen van het startpunt van de wandeltocht. Een knus hotelletje waar je ook gratis je auto neer kan zetten. Dat is altijd handig! Ook het eindpunt van de route ligt op vijf minuten lopen, dus je zit hoe dan ook in de buurt voor het leuke uitje van ‘De biografie van een vlieg’. Hier kan je helaas dan niet uit eten, maar je hebt wel een net keukentje om zelf eventueel aan de gang te gaan! Je wordt de volgende ochtend wel lekker voorzien van een overheerlijk ontbijt, waar we tegenwoordig ook ‘u’ tegen kunnen zeggen. Een ultiem geniet momentje na de sluiting van de horeca. Je kan wel zeggen dat je in dit hotelletje lekker kan vertoeven!

Laat jouw citytrip naar Nijmegen maar beginnen! Op de website Visit Nijmegen zijn alle tips voor jouw bezoek te vinden.