MENU

0% kans op regen op de camping Outside Inn...

Shop duurzaam jouw kerstboom dit jaar met gratis bezorging!

november 29, 2020 reageren (2) Views: 2845 Life Larissa Hendriks

Boks het lekker van je af!

Het is me toch een tijd vol stress, onzekerheden en afstand. We mogen niet meer feesten, borrelen in de kroeg of zelfs een koffietje doen in het zaakje om de hoek. Het is dan ook niet heel gek dat we ons af en toe gefrustreerd voelen.

Wordt het jou ook wel eens teveel? Je zal ons vinden in David Lloyd Gym Amsterdam om stoom af te blazen. En hoe kan je beter stoom af blazen dan via boksen? In dit artikel alle voordelen van deze heerlijke sport.

Kracht en cardio in één

Zonder dat je het doorhebt doe je een combinatie van cardio en krachttraining. Je bent aan het stoten en schoppen tegen de zak en tegelijkertijd maak je zoveel herhalingen dat je hartslag flink verhoogd. Een goed voorbeeld van een High Intensity Interval Training. We love it!

Wist je dat: tijdens een goede boks-workout van zo’n drie kwartier verbrand je al ongeveer 600 calorieën.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat je meteen ook de buikspieren traint. Als je goed je lichaam indraait kan je zelfs je buikspieren twee keer zo hard trainen als bij het doen van sit-ups. Hiervoor heb je wel een goede techniek nodig. Bij David Lloyd Gym kan je terecht voor Personal Training (hier doe je ook aan boksen als je wil) en bokslesjes om aan jouw techniek te kunnen werken.

Doei stress, hallo endorfine

Drukke werkdag achter de rug? Gezeik in de liefde? Ruzie met je roomie? Dan is het heerlijk om je even uit te leven op de zak. Verstand op nul en gaan met die banaan. Terwijl jij lekker aan het rammen bent komt er zonder dat je het doorhebt een stofje vrij: endorfine. Dit zorgt ervoor dat je je na de training lekker vrolijk voelt!

En tot slot ben jij klaar om jezelf weer op te boksen tegen corona.