MENU

No Rules Amsterdam brengt het restaurant bij jou thuis!

Uit eten kan niet meer, uit koken wel bij...

december 23, 2020 Reageren (1) Views: 4130 Food Larissa Hendriks

Aan de kersttafel 2020! – Hapjes editie

Voor iedereen is de Kerst heel anders dan voorgaande jaren. Voor de een verandert er misschien meer dan voor de ander, maar het had allemaal wel net iets gezelliger en beter kunnen zijn als tante corona al vertrokken was geweest. We hebben het er nog maar mee te doen, een Kerst in lockdown. Des te belangrijker de hapjes op tafel.

Weet jij al wat je op tafel zet? BLVD geeft jou wat tips in dit artikel! We wensen jou heerlijke feestdagen en een fantastisch 2021, hopelijk brengt het nieuwe jaar ons weer iets dichter bij elkaar. 

Mexicaanse Kerst

Wie wil er niet in Mexico zitten tijdens de kerstdagen? Zonnetje, biertje, nacho’s… Breng Mexico gewoon jouw woonkamer in met de Empanadas en nachos van Los Taqueros. Het staat supersnel op tafel en beide zijn mega lekker. Oven aan, hapjes erin! Si, si, zo simpel, snel en lekker is het! De Mexicaanse keuken kennen we als rijk, vol smaak en met een beetje pit. Dit ervaarden wij ook zeker tijdens onze reis in Mexico vorig jaar. Heerlijk om Mexico weer te ervaren ondanks we er helaas niet heen kunnen vliegen. De feestelijke hapjes van Los Taqueros kan je vinden in het versvak van je supermarkt. Haal jij deze zonnige gerechten in huis?

Red Nose Pancakes

Yes, het is weer zo’n feestdag waarbij je lekker uitgebreid mag brunchen met alle zoete troep waar je maar zin in hebt. Heb jij er ook zo’n zin in? Wij nemen het ervan! Om toch nog een klein beetje gezond te doen, voegen we echter wel wat gezonde rode besjes toe aan onze stack pancakes op tafel met een lading poedersuiker. Prima balans toch? Een perfecte combinatie bij jouw brunch pancakes zijn de rode bessen van de Berrybrothers. Deze zijn verkrijgbaar bij alle Albert Heijns voor €2.69 (150 gram) en €2.99 (300 gram).

Bacardi Rum Cake

Oeh, dat klinkt goed. We sluiten af met een knaller; de cake van pompoen met BACARDÍ Añejo Cuatro en kastanje. Het ultieme kerstdessert voor op de kersttafel dit jaar. Je raad het geheime ingrediënt van deze cake al: de premium BACARDÍ Añejo Cuatro rum, verjaard op eikenhouten vaten onder de Caribische zon, zorgt voor een uniek, zacht smaakprofiel van vanille, geblakerd eikenhout, kruidnagel en honing. In samenwerking met chef-kok en restauranthouder, Freek van Noortwijk, is het recept ontworpen die perfect is voor de feestdagen.

“Wat een geweldig project voor Kerst. Ik heb met alle liefde mogen meemaken hoe alle geliefde smaken die bekend zijn met de feestdagen samenkomen. Pompoen, kastanjes, karamel en de infusie van de rijke BACARDÍ Añejo Cuatro Rum om je zintuigen te prikkelen. Maak het zelf of bestel het online. Ik kan je verzekeren dat dit de volgende familietraditie zal zijn met kerst.”
Freek van Noortwijk, Restauranteigenaar en gastronomie-expert

Hieronder het recept voor jou!

Foto: Albert van Beeck Calkoen @mister.cocktail

Rumsiroop
350 ml BACARDÍ Añejo Cuatro
50 g bruine basterdsuiker
1 kaneel stokje
2 steranijs

Breng de rum in een steelpannetje samen met suiker aan de kook en flambeer deze door het steelpannetje voorzichtig schuin boven je pit te houden zodat deze vlam vat. Doe dit met een gestrekte arm en houd hierbij voldoende afstand omdat er een steekvlam kan ontstaan. Zodra de siroop stopt met branden, zet je het vuur uit en voeg je de specerijen toe. Laat een uur trekken voor je het gebruikt voor de verschillende onderdelen.

Pompoen kastanje cake
1 flespompoen
250 gr bruine basterdsuiker
250 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
4 eieren
125 gr bruine boter
100 gr gegaarde kastanjes
25 ml rumsiroop
¼ sinaasappelsap en zeste
1 eetlepel 5-spice
5 gr zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de flespompoen in een ovenschaal en plaats in de oven voor 1 uur. Als de pompoen gaar is, lepel het vlees eruit en prak het met een vork. Weeg 250 gr af voor het beslag en bewaar 100 gr voor de rumkaramel. Snijd de kastanjes grof en houd apart.

Klop in een (hand)mixer de eieren en bruine basterdsuiker luchtig op. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en 5-spice, voeg deze in drie delen toe aan het eiermengsel. Voeg daarna 250 gr pompoenpuree, de kastanjes, de rumsiroop en sinaasappel toe en laat het beslag op een laag standje draaien. Voeg als laatste de bruine boter toe, zorg dat deze op kamertemperatuur is.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm en gaar 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Prik met een dun mesje in het midden van de cake om te kijken of deze gaar is. Wanneer er geen beslag aan je mes kleeft is de cake gaar. Laat de cake afkoelen in de koelkast alvorens je hem gaat snijden.

Pompoen-rum karamel:
250 gr Rum karamel
100 gr puree van pompoen
50 gr bruine boter

Verwarm de rumkaramel en voeg de pompoenpuree en bruine boter toe. Gebruik een handstaafmixer om het tot een gladde massa te mengen. Laat het vervolgens afkoelen en giet het in een spuitzak.

Roomkaas honing frosting
100 gr roomboter
200 gr roomkaas
75 gr honing
¼ citroensap en zette

Klop in een (hand)mixer de boter, honing en citroensap en zeste van citroen luchtig op. Spatel de roomkaas glad in een aparte kom en schep het luchtig geklopte botermengsel hierbij. Laat het vervolgens even opstijven in de koelkast.

Finish!

Snijd de cake in plakken en besprenkel deze aan beide kanten met de rumsiroop. Smeer vervolgens in met de frosting en maak af met de karamel en pompoenpitten. Et-voila, je hebt een heerlijk, premium dessert op tafel gezet! Voor meer informatie over BACARDÍ, rum en feestelijke cocktails, ga naar www.BACARDI.nl

Wat staat er op jouw kersttafel dit jaar?