MENU

HOKA FLY voor iedere training thuis en straks weer...

Cycle brengt een ode aan vrouwelijke seksualiteit en zelfbewustzijn

januari 18, 2021 Reageren (1) Views: 3497 Food, Life Larissa Hendriks

Uit eten kan niet meer, uit koken wel bij Back Eat Kookatelier

In hartje Jordaan vind je dé hotspot in deze quarantaine van 2021: Back Eat Kookatelier. We mogen dan misschien wel niet meer uit eten, maar uit koken mogen we nog wel! Dit plekje kan je afhuren om vervolgens gezellig samen in de keuken onder het genot van een lekker plaatje een gangendiner naar keuze te bereiden. Aan tafel!

Back Eat is een kookatelier, ontstaan uit de platenwinkel die hier voorheen stond: Back Beat. De charme van hiervan is behouden gebleven na de verbouwing. Vanuit de keuken kijk je op een podium waar een prachtige platenspeler staat, klaar voor gebruik. Als je kan kiezen uit de honderden platen uit de kast…

Dwalen door de straten van de Jordaan

We zetten een stap in dit sfeervolle kookatelier en werden direct enthousiast. Een prachtige keuken met kwaliteitsgerei, boekenplanken vol kookboeken, een ouderwetse platenspeler en een kast vol platen. Michiel Koolen, de eigenaar van Back Eat, verwelkomde ons. Na een korte rondleiding door de keuken, uitleg van apparatuur en de platenspeler en tips voor de beste ervaring in zijn kookatelier konden we beginnen met bladeren door de honderden kookboeken.

“Met een passie voor koken was mijn kookboekenverslaving al uit de hand gelopen. Toen eind April het bordje ‘te koop’ op Back Beat Records kwam te staan begon het te prikkelen. Hier kan ik mijn liefde voor muziek combineren met mijn passie voor koken. Ik haalde de ‘B’ voor ‘Beat’ van de winkel en opende vol trots het Back Eat Kookatelier.”
Michiel Koolen, eigenaar Back Eat

Jassen aan, boodschappenlijstje mee. Allereerst brachten we een bezoek aan de wijnspeciaalzaak om de hoek. Hier lieten we onze twee uitgekozen gerechten zien en kregen een witte en rode wijn aangeraden. Vervolgens liepen we langs het Italiaanse restaurantje ‘La Oliva’ en hebben hier een borrelplankje meegenomen om vooraf van te kunnen snoepen. #supportyourlocal

Vanuit de kookboeken op de eettafel

Met verschillende slagers en supermarkten om de hoek is het niet moeilijk om snel het boodschappenlijstje af te werken en in de keuken te springen. Na een eerste borrel met het borrelplankje kon het feest beginnen. Met Elvis op de achtergrond begonnen we aan het voorgerecht: pompoen uit de oven met Hollandse garnalen.

We hebben zo genoten van dit gerecht, direct namen we een foto van het recept om deze thuis nog een keertje te kunnen maken. Heerlijk om de culinaire kwaliteiten van jezelf weer te verbreden. Dit uitje is een stuk beter voor jouw kookkunsten dan plaatsnemen in een restaurant. Het hoofdgerecht mocht er ook zeker zijn: eend uit de roerbak met flatbread.

Na het hoofdgerecht hebben we nog even genoten van een kopje thee en koffie totdat Michel terugkwam die overigens om de hoek woont. Je mag de vaatwasser vullen, maar in principe is de schoonmaak bij de prijs inbegrepen. Tot ongeveer 22:00 kan je blijven hangen bij het kookatelier, dan komt hij de boel afsluiten en is Michiel uiteraard benieuwd of het een succes is geweest. Nou; zeker weten!

Hoeveel kost het?

Eigenlijk maak je de avond zo duur of goedkoop als je zelf wil. De kosten om gebruik te maken van het kookatelier zijn 25 euro per persoon. Verder bepaal je natuurlijk zelf het eindbedrag van jouw boodschappen. Je kan uitpakken, een driegangen koken, gaan voor een gerecht met eend of garnalen en jouw wijn uitkiezen bij de wijnspecialist om de hoek (maak een foto van jouw gekozen recepten, dan zoekt hij hier een perfecte wijn bij). Maar je kan natuurlijk ook een huiswijn kiezen, en samen een plaatpizza versieren. Kortom, je maakt het zo gek als je zelf wil.

Er is ruimte voor 8 personen, maar helaas gedurende de maatregelen met maximaal twee huishoudens tot 4 personen. Desondanks doet dit niet af aan de gezelligheid in het atelier, wij waren hier met z’n drieën en hadden een heerlijke avond samen. Het is sowieso in deze tijd gewoon fijn om het huis weer even uit te kunnen en in een andere omgeving te zijn met lieve vrienden. Vooral als je zelf thuis huisgenoten hebt is dit een uitkomst!

Hebben we jou ook enthousiast gemaakt? Reserveren kan telefonisch via: 020-6271657

X

Larissa