MENU

0% kans op regen op de camping Outside Inn...

Formentera: een eiland om verliefd op te worden

juni 13, 2021 reageren (3) Views: 3989 Travel Larissa Hendriks

Ibiza wacht op jou, waar wacht jij op?

We mogen steeds meer, zelfs het festival seizoen staat op de planning en reizen begint ook langzamerhand weer los te lopen. Toen aan de Balearen code-kleur geel werd gegeven, boekten wij meteen onze vliegtickets. Reizen is toch wel een van de dingen die wij het meest gemist hebben! Voor we het wisten zaten we in het vliegtuig onderweg naar Ibiza, en ik kan je verklappen, dit wil jij ook.

In dit artikel lees je hoe het is om nu een vakantie te boeken naar Ibiza, wat moet je weten, welke maatregelen zijn er, hoe is de sfeer en bovenal: waar kan je het best genieten? Mocht je de smaak te pakken hebben en door willen reizen naar Formentera: grote aanrader! Daar lees je alles over in het volgende artikel.

De vreugde is des te groter

Reizen in de corona-tijd. Het is niet makkelijk, wel meer dan de moeite waard. Gelukkig wordt het ons wel steeds makkelijker gemaakt en komt er straks zelfs een vaccinatie paspoort. Het belangrijkste momenteel is een negatieve PCR-test. Nederland wordt door Spanje nog steeds gezien als een risicoland en daarom kom je zonder dit bewijs de Spaanse grens niet over. Reis je alleen? Dan is de test al zo’n 125 euro. Reis je samen? Dan kan de groepskorting oplopen tot 85 euro per persoon. Met alle wattenstaafjes in één buisje, weet je dan echter niet wie van jullie mogelijk positief getest is. Voor ons geen probleem: we gaan met z’n allen, of we gaan niet.

En we gingen!

Het leverde de nodige spanning op, maar des te groter was de vreugde toen we de negatieve uitslag binnen kregen. Wij gaan naar Ibiza! Bij het inchecken werd gevraagd om onze QR-code, die we vol trots lieten zien op het PCR-test papiertje, maar er bestaat nog een tweede QR-code die je nodig hebt. Vergeet ook niet de “Health control form” van de Spaanse autoriteiten in te vullen, dit kan via de app ‘SpTH’. Zo gebeurd!

 

Eindelijk zetten we voet op Spaanse grond, Ibiza verwelkomde ons met heerlijke laatste zonnestralen. Aan de haven kan je ook prachtig zitten! Het was inmiddels al laat en gelukkig waren de eigenaren van Agroturismo Can Lluc Hotel & Villas zo vriendelijk een tafeltje voor ons te dekken zodat we na een vlotte check-in meteen aan tafel konden. Misschien ligt het aan de vakantie-sfeer die op het eiland heerst, maar iedereen had zo’n vrolijke en spontane uitstraling dat we ons meteen thuis voelden.

Na een heerlijk diner, goede wijntjes en een laatste Hierbas likeur, sloegen we de dekens over ons heen in de prachtige villa van Can Lluc.

Hierbas is een typisch lokaal product van de Balearen. Het is een ‘met anijs gearomatiseerde likeur, gemaakt van aromatische plantenextracten, gekenmerkt door verschillende mate van zoetheid’. In ieder geval het proberen waard, deze likeur is hier erg populair. Ze maken deel uit van de traditionele gebruiken van de eilanden en veel families hebben zelfgemaakte varianten met behulp van hun eigen familierecept. 

Can Lluc, een pareltje op het eiland

Het Agroturismo Can Lluc is van alle gemakken voorzien, zo kan jij echt lekker genieten. Bij het restaurant kan je zowel overheerlijk dineren als een goed ontbijtje scoren. Vers fruit, een eitje, toast, verse sinaasappelsap, koffie en zelfs iberico ham. Mocht je van lekker veel eten houden, maar wel in shape willen blijven, kan je vervolgens terecht in de gym. Compact, maar omvat alles wat je nodig hebt. Met zelfs een spa om de spieren vervolgens weer extra ontspanning te geven. En dan is het natuurlijk ook tijd om te genieten, wat je kan doen bij een prachtig zwembad met ligbedden waar je ‘u’ tegen zegt.

 

Het mooie Can Lluc is gevestigd op een rustig en veilig plekje op Ibiza. Als je om je heen kijkt zie je overal prachtige natuur. Dit is precies wat we nodig hebben na zo’n stressvolle crisis. Dit beseften we maar al te goed toen we hier verbleven. We zouden hier het liefst nog steeds vertoeven. Vanaf Can Lluc ben je in een kwartiertje bij het bruisende centrum, ideaal dus als je het ons vraagt.

Zoek het strandje

De volgende dag begonnen we na een goed ontbijt op een prachtig afgelegen strandje. We gaan niet verklappen welke, sommige plekjes moeten wel pareltjes blijven, straks krijg ik de lokale Spanjaarden achter me aan… Wat ik wel kan verklappen, is dat je bij Cala Bonita heerlijk kan lunchen. Dit plekje ligt pal aan een strandje. We werden onwijs verrast door de gerechten die we hier op tafel geserveerd kregen. Vooral de turkey salad was erg bijzonder en de burrata salade zorgde er ook voor dat het even stil was aan tafel, mis het niet!

 

Natuurlijk wordt hier ook erg lekkere sangria geserveerd, je bent ten slotte wel op Spaanse grond. We lieten ons verrassen door de bediening en kregen een heerlijke cava sangria met een hint van aardbei. Pas wel op, want dit gaat erin als limonade. Zo lekker! Wederom hing ook hier een hele fijne sfeer, vriendelijk personeel, vrolijke gasten en daar bovenop een prachtig uitzicht op zee.

Aubergine voor diner

Al gehoord van Aubergine restaurant? Dit plekje op Ibiza mag zeker niet missen in jouw diner-plannen. Met een prachtige tuin, heerlijke menukaart en goede wijnen, is dit zeker onze aanrader voor diner. Toen wij hier waren regende het helaas de hele avond waardoor we niet in de tuin konden (en wilden) zitten. Maar dit deed zeker niet af aan de ervaring. Wat een gerechten kwamen er op tafel! Vooral de starter roasted aubergine carpaccio is eentje die je niet wil missen. Deze overheerlijke starter komt met cherrytomaatjes, feta, granaatappelpitjes, pistache en vers gebakken naan brood.

 

Overigens is alles hier vers, uit de grote moestuin van Agroturismo ATZARO. Mocht je ruimte hebben voor een dessert, dan raden we je dit zeker aan. Vooral de crumble en de chocolade pistache brownie zijn om op te eten.

ATZARO op je laatste dag

De tijd gaat altijd te snel, en zo breekt de laatste dag al aan. Wil je helemaal zen naar huis vliegen, of helemaal zen doorreizen naar het vredige Formentera? Dan kan je bij Agroturismo ATZARO terecht voor de nodige ontspanning. Je kan hier verschillende spa-experiences boeken. Vooral de ‘Deluxe Spa Day’, inclusief de massage, is een aanrader. Een massage is altijd lekker, maar wat ligt het niveau hier ontzettend hoog! De expertise van de masseuse was van zo’n kwaliteit dat ik haar mee wilden nemen naar Nederland. Totaal ontspannen neem je vervolgens plaats op een van de bedjes langs het zwembad en kan je genieten van een gezonde juice of drankje om nog meer in de ontspanning te zakken.

 

We komen zeker nog een keer terug op deze plek. Er was geen tijd genoeg om alles te ervaren wat alleen al de spa te bieden heeft. Een sauna met uitzicht op de grote moestuin met zelfs volgroeide artisjokken, een gym om wederom te werken aan de shape waarmee je daar op het ligbedje ligt, yoga sessies voor de liefhebbers en meer. Kortom: gewoon genieten.

Zien we je op Ibiza?

Heb jij al geboekt? We zijn onwijs blij dat dit eiland weer op code-geel staat. Waar je alleen nog rekening mee moet houden is dat op openbare ruimtes een mondkapje verplicht is, ook buiten. Neem dus geen benauwend mondkapje mee, maar eentje waarin je goed kan ademen. Wanneer je plaatsneemt bij een restaurantje aan tafel of op het strand ligt, mag deze gelukkig wel af. We hebben onwijs genoten op dit eiland!

Tot op Ibiza!