MENU

Ibiza wacht op jou, waar wacht jij op?

Ook Nijmegen is gewoon heel leuk

juli 21, 2021 reageren (0) Views: 3934 Travel Larissa Hendriks

Formentera: een eiland om verliefd op te worden

Voor je het weet heb je opnieuw een vliegticket geboekt, Formentera verovert al snel een plekje in je hart. Prachtige stranden aan een heldere zee, adembenemende zonsondergangen, waterplezier en nog veel meer redenen om dit eiland een bezoekje te brengen.

Het eiland ligt op zo’n 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, je kan het ook wel het knappere zusje van Ibiza noemen. Je bent met de ferry in zo’n drie kwartier overgevaren. Redenen genoeg dus om hier op z’n minst een kijkje te nemen. Maar neem van ons aan, je hebt aan één dag niet genoeg!

Reden 1: Een kwartiertje onderweg

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Spaanse regio Balearen. Met een lengte van 19 kilometer en één hoofdweg ben je vaak maar een kwartiertje onderweg en is het lastig de weg kwijt te raken. Heerlijk! Op vakantie wil je niet stoeien met kaarten of mevrouw van Google Maps, je wil meteen van A naar B en genieten. En dat deden we, iedere dag. Het eiland heeft zoveel te bieden, dat we nu bij thuiskomst direct opnieuw geboekt hebben. We willen meer zien van dit prachtige eiland!

Reden 2: Witter dan wit, blauwer dan blauw

Een van de grootste redenen om dit eiland een bezoek te brengen zijn de stranden. De stranden op dit eiland zijn adembenemend. Het zijn de plaatjes die je altijd ziet op de mooiste anzichtkaarten, stranden met het zand witter dan wit en de zee blauwer dan blauw. Het water is zo helder dat je precies kan zien waar je je voetjes neerzet. Onze tip: check voor je een strandje bezoekt uit welke hoek de wind waait.

 

Een strandje waar je in een paar seconden aan de andere kant van het eiland bent: ‘Platja de Ses Illetes‘. Een must-see op het eiland. Wederom een prachtig strand en door de lange punt is het alsof je op een witte zand-loper over de helder blauwe zee heen loopt, een idyllisch plekje.

Reden 3: De tapas, paella en lokale wijn

Op dit eiland zijn vele pareltjes te vinden om te genieten van een prachtig uitzicht, lekkere gerechten en de heerlijke lokale wijntjes. Voor de lunch namen we plaats bij Es Caló, op een paar meter afstand van de zee. We vroegen “de broer van Delft” (el jefe; de baas, die een broer heeft wie in Delft woont), om zijn aanrader bij het bestellen van een fles wijn. Direct maakte hij de keuze voor ons: een fles lokale Formentera wijn ‘Terramoll Savina Blanco“. En wat maakte hij een goede keuze voor ons, deze wijn is top!

Op tafel kwamen al snel de eerste gerechten te staan, de tonijn tartaar en de ceviche. Het was meteen stil aan tafel. Je geniet hier van verse ingrediënten met veel smaak en verrassende combinaties als stukjes aardbei in de ceviche en quinoa door de tonijn tartaar. Hou wel voldoende ruimte over voor de paella, deze mag je niet missen (liet ook de broer van Delft ons weten). Krijg je het niet op? Dan kan je hier vragen om een doggybag.

 

Laten we dit tussen ons houden zodat het hier niet te druk wordt. We verklappen aan jullie het mooiste plekje om te dineren met uitzicht op een adembenemende zonsondergang. Restaurant El Mirador. Meer hoeven we je niet te vertellen, de foto zegt alles al.

Reden 4: Waterplezier bij Wet4Fun

Kayakken, SUP’en of op catamaran avontuur. Via Wet4Fun boek je in ieder geval een hoop plezier op het water. Denk niet dat je hier met een cava in je hand relaxed op het water aan het chillen bent. Nadat je in een wetsuite gehesen bent, is het tijd om aan het werk te gaan. Je boekt hier écht een experience, dus handen uit de mouwen! Vooral met de catamaran tocht zoek je spanning en sensatie op, vooral wanneer je tegen windkracht 10 in moet zeilen. Gelukkig ga je samen met een van de ervaren instructeurs het water op.

We chickened out. Ondanks de deskundigheid van de instructeur, waren de golven ons toch iets te hoog. Aangezien het onze laatste dag op het eiland was, konden we deze niet verplaatsen naar de volgende dag waarop het weer ons wel mee zou zitten. Tip is dus: boek zo’n tour niet op je laatste dag. We komen dus zeker terug om jullie alles te vertellen inclusief een serie mooie plaatjes. Stay tuned!

Verblijf-tip: Hotel Cala Saona

Zoals je merkt wil je hier langer dan een dag verblijven. Hier sta je op met een prachtig uitzicht op het strand waar je vervolgens in een paar minuten naartoe loopt. Dat is pas wakker worden. Het luxury hotel Cala Saona is gelegen op een van de verfijnste plekjes van het eiland. De sportievelingen onder ons kunnen hun dag beginnen in de gym. Met apparaten en gewichten van Techno Gym heb je genoeg om ook de spieren wakker te maken. Vervolgens trakteer je jezelf op het ruime aanbod van het ontbijtbuffet en een mok goede koffie, klaar om de dag te beginnen.

 

50 meter lopen en je bent al bij het strand, of je pakt de auto die je makkelijk naast het hotel kan parkeren en bent in een kwartiertje bij een andere prachtige spot of in het gezellige pitoreske stadje. Ondanks dat het eiland heel veel te bieden heeft, is het hotel een heerlijke plek om de namiddag en de avond door te brengen.

Dan staat de zon precies op het infinity zwembad waar je vanaf je ligbedje een glaasje sangria kan bestellen. Het personeel is vriendelijk en staat ieder moment voor je klaar. Op het eiland zeggen de locals dat je op het strand van Cala Saona ook geniet van de mooiste zonsondergang. Deze hebben wij helaas gemist, waar wij ook nog voor terug zullen komen.

Onze mazzel: the full moonrise…

Wij hadden de mazzel dat er op onze laatste avond sprake was van een volle maan. Bij de vuurtoren heb je al een fantastisch uitzicht, en de volle maan maakte het plaatje al helemaal af.

Formentera, tot snel!

 

X – Larissa
[zie hieronder ook de video]