MENU

Formentera: een eiland om verliefd op te worden

De influ-spots van Ibiza

juli 24, 2021 reageren (2) Views: 4006 Travel Larissa Hendriks

Ook Nijmegen is gewoon heel leuk

Hey, we’re going to Nijmegen! Ja, deze staat misschien niet bovenaan je lijstje, maar in tijden van beperkingen kan je maar beter lekker creatief zijn. We waren erover verbaasd hoe heerlijk het is om even een nachtje weg te zijn in eigen land. Heb jij al een weekendje weg geboekt staan? Of hebben we je geïnspireerd? Lees dan snel verder en ontdek de mooie stad Nijmegen ook vooral zelf!

In dit artikel lees je meer over een weekendje weg in eigen land, en in de spotlight de mooie stad: Nijmegen. 

Hotel met uitzicht over de stad

Wij verbleven in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, het hotel welke prima bereikbaar is of je nu met ov bent of met de auto. Dat is altijd gunstig! Als gast bij het hotel mag je eventueel je auto ook parkeren in de parkeergarage en als je wil kan je hier fietsen huren om Nijmegen te bezoeken (dan kan je ook een borrel meedrinken in deze gezellige stad). Maar je kan ook zeker genieten van een borrel bij het hotel zelf. Wat het mooist is aan dit hotel is het adembenemende uitzicht over de stad. Wil je na een dagje Nijmegen nagenieten van deze stad, dan boek je hier een van de kamers op een hoge verdieping en geniet je van het beeld van de stad op afstand. De roomservice is zo bij je en dan geniet je van dat biertje en een hapje met uitzicht op de stad, vooral in het donker natuurlijk een prachtig aanblik met alle lichtjes.

Bij het hotel kan je ook terecht in het restaurant voor de grotere trek na de eerste borrel. Met een menukaart van risotto tot luxe vlees gerechten en de smakelijkste desserts om mee af te sluiten zit je hier prima met een bijpassend wijntje erbij. Zo rol je ook weer in mum van tijd je bed in, wel zo makkelijk.

Wat te doen in Nijmegen

Naast dat de stad al erg gezellig is, kan je hier ook genoeg beleven. Denk bijvoorbeeld aan Museum Het Valkhof. Altijd leuk om toerist in eigen land te spelen toch? Hier vind je de kleurrijke collectie moderne kunst en prachtige verzameling oude kunst. Zowel modern als ouderwetse bezienswaardigheden dus, je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Interessant!

Zoals hiervoor gezegd is de stad zelf ook erg gezellig. Slenter vooral lekker rond, shop wat leuks voor jezelf in de Lange Hezelstraat (oudste winkelstraat van Nijmegen), haal een lekker ijsje (in het stadje heb je een onwijs lekkere ijssalon) en als je nog meer wil leren dan kan je dat doen met de online stadgids. Zo maak je zonder een mannetje in te huren toch een historische stadswandeling. Tip: loop onder de Waalbrug door, via de Ooypoort wandel je zo de Ooijpolder in.

Ben je opzoek naar nog meer tips om jouw bezoek aan Nijmegen helemaal compleet te maken? Ga dan naar de website www.visitnijmegen.com.

De laatste ochtend

Altijd jammer om naar huis te gaan, maak er daarom nog een mooie ochtend van door nog even te genieten van het uitzicht met een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed. Hier wil je wel voor wakker gemaakt worden…