MENU

Dit verhaal moet je op straat in Nijmegen gelezen...

Gezellig in de buurtkeukens

augustus 11, 2021 Reageren (1) Views: 1437 Events Larissa Hendriks

We hebben zin, en ARTIS ook

Heb je ooit na sluitingstijd in de Artis rondgelopen? Deze zomer kan je het hele weekend tot 21:00 uur gluren bij de dieren. Wat zijn die biseksuele Japanse makaken aan het doen? En met een beetje mazzel spot je een trio onder de wilde eenden.

Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond zijn de Zinderende Zomeravonden bij Artis. Kijk zelf rond of loop de Veelkleurige Liefdeswandeling, waarbij je leert dat wij qua seksuele voorkeuren helemaal niet zo veel verschillen van de dieren.

Beestachtige seks

Van biseksuele Japanse makaken tot trio’s onder wilde eenden en interseksuele wallaby’s. Je vindt het in Artis. We vinden het fantastisch dat Artis hier zo open en vrij over is. Taboe? Nee hoor, seks hebben we allemaal, ook de dieren. En in verschillende vormen, zoals ook bij mensen. Dieren inspireren ons blijkbaar meer dan je gedacht had, of andersom natuurlijk…

Wisselende partners tot een liefdesband voor het leven, liefkozen vlooien tot luidruchtige seks en van hetero- en homokoppels tot zelfs trio’s en polygamie. In het dierenrijk kunnen ze er ook wat van.

Daten in de dierentuin

Als je het ons vraagt is dit het perfecte date-idee voor de zomer 2021. Het is eindelijk weer een uitje, breekt lekker het ijs en wakkert je zin aan om ook weer te (flik)vlooien. Een wandeling tijdens de Zinderende Zomeravonden is voor ieder stel een leuk idee. Voor alle splinternieuwe liefdes, liefdes op afstand, ingekakte liefdes, eindelijk-weer-eens-zonder-kids-liefdes…

Ondanks je wellicht alleen bij de insecten hartstochtelijke seks ontdekt, is het alsnog bijzonder eens langs de dieren te lopen in de avonduren. Zo liggen de gorilla’s bijvoorbeeld onwijs schattig samen te slapen (hand in hand, voet in hand, heel zoet) en liggen ook de zeehonden heerlijk op een rijtje tegen elkaar aan met de oogjes dicht. Natuurlijk was de baas van de dierentuin nog klaarwakker. De leeuw mag dan wel luieren, maar houdt zeker de boel in de gaten tot aan het eind van de avond het laatste stelletje weer vertrokken is.

Lekker in het gras

Blijf dicht bij de natuur en kies voor een zomerse avondpicknick bij restaurant de Plantage. Met op de achtergrond wat jazzklanken op de vrijdagavond, popmuziek op zaterdagavond en klassieke passie op zondag, kom je helemaal in de stemming voor een zwoel vervolg van de avond.

Met wie wip jij langs de Zinderende Zomeravonden van Artis?

Iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagavond
Van 9 juli t/m 5 september
17.00 – 21.00 uur
15 euro (voor leden 10 euro)