MENU

We hebben zin, en ARTIS ook

De herfst begint vroeg bij Starbucks!

september 2, 2021 reageren (2) Views: 3518 Events, Food Larissa Hendriks

Gezellig in de buurtkeukens

De vakantie is voorbij, buren zijn weer thuis en met z’n allen gaan we de herfst tegemoet. Is het niet leuk om samen nog even de zomer af te sluiten? Of heb je nog niet zo’n goede band met de buren? Lees dan vooral snel verder!

Een goede band met de buren maakt gelukkiger. Het CBS heeft een onderzoek uitgevoerd naar de tevredenheid van mensen betreffende hun woonomgeving. 9 op de 10 mensen die tevreden zijn over hun woonomgeving, zijn over het algemeen ook gelukkiger. Dit werd met name in context gebracht met het hebben van een goede band met de buurt en de omwonende buren.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Dat spreekwoord komt niet zomaar ergens vandaan! Het schijnt dus zo te zijn dat wij mensen het belangrijk vinden ons verbonden te voelen. Duh. Dat wist je wellicht al, alleen dat samenhang met de buurtbewoners een hogere tevredenheid met het leven meebrengt is wel interessant. Tijd dus om de buren te leren kennen!

En dan denk je nu misschien ‘ja hallo, ik woon in Amsterdam, ben al blij dat ik de plaatselijke bakker heb leren kennen’. Smoesjes, een band met de buren kan overal, ook in Amsterdam. Je moet er alleen wel zelf even iets voor doen, want het is inderdaad wel zo dat er in een grote stad minder snel een vuurkorfje buiten komt te staan vergeleken met een dorpje.

Genieten van de Buurtkeukens

Wat brengt nou meer samen dan lekker eten? De Buurtkeukens verbindt de buurt door te faciliteren in het regelen van een foodtruck, gezellig samen een buurtbrunch! En het mooiste is, het is gratis en zorgt voor een lekker festivalsfeertje in de straat waar zowel jong als oud op af komt.

Buurtkeukens is hét platform waar je gratis een foodtruck regelt voor in je buurt. Waarbij je kan kiezen uit meer dan 200 foodtrucks! Je betaalt natuurlijk wel je eigen bestelling. Mensen kunnen ter plekke een bestelling doen bij de foodtruck, maar je kan ook al van tevoren bestellen via een link die gedeeld kan worden. Dan kan de foodtruck zuiniger en beter inkopen doen, wel zo handig!

Bram’s buurt brunch

In Amsterdam West genoten buurtbewoners van een wijkje in de Baarsjes afgelopen weekend van de best bereidde pannenkoeken van Bram. Wat een feest! Zowel jongeren als ouderen kwamen op de pannenkoeken truck af. Van de oudste bewoner uit de wijk van wel 94 jaar oud tot het studentenhuis en de kinderen die meteen nieuwe vriendjes maakten in de speeltuin.

Al van kinds af aan bakte hij graag pannenkoeken en zijn grootste droom was om een eigen pannenkoekenrestaurant te starten. Bram heeft uiteindelijk toch eerst gewerkt bij defensie, maar is nu toch die droom gevolgd. Hij maakt met zijn eigen pannenkoekentruck met veel liefde pannenkoeken om mensen bij elkaar te brengen. Die liefde zal wel zijn geheime ingrediënt zijn, want de pannenkoeken smaken naar meer. De pannenkoeken worden dan ook gemaakt met een eigen specerijenmix die door een molenaar wordt gemengd met bloem. De melk wordt bezorgd door de kaasboer. Dus lokale streekproducten komen in de koekenpannen. Heerlijk!

Voor iedereen zat er iets lekkers bij, met zijn eigen specialiteit: ’t Brammetje. Een pannenkoek met spek, kaas, appel, italiaanse kruiden en sambal manis. Een pittige combinatie die je uiteraard echt even uit moet proberen. Bram bakt er wat van!