MENU

100% at home met de sloffen van Hot Potatoes

Fashion couple goals: hippe ANWB anno 2022

februari 15, 2022 reageren (2) Views: 3145 Fashion Larissa Hendriks

KRAKATAU: zo trotseer je elke storm in stijl

KRAKATAU, misschien ken je het merk nog niet, want van oorsprong is het een Russisch streetwear merk. In Rusland is het blijkbaar ook zeer nodig om een jas te dragen waarmee je elk weer kan trotseren, en dat kunnen we nu ook wel gebruiken in Nederland. 

Sinds de oprichting in 1999 is de filosofie van KRAKATAU altijd de “Antagonist Survival Kit” geweest – het idee van continue ontwikkeling op het snijvlak van tegengestelde trends.

Beschermt niet alleen tegen het weer

KRAKATAU positioneert kleding niet alleen als een symbool van bescherming tegen het weer of een mooie alledaagse schelp. Voor de makers is de ideologische component belangrijk – in de namen van de modellen, een verwijzing naar wetenschappelijke prestaties en natuurlijke fenomenen.

Neem bijvoorbeeld de ‘Technical Nylon Long Puffer Coat‘.Deze stijl is vernoemd naar Aitken, een grote krater aan de andere kant van de maan. De jas beschermt je tegen kou tot wel -20 °С. Daar kan je zelfs mee op wintersport! Het is gebaseerd op functionele isolatie, een mix van natuurlijk eendendons gecombineerd met kleine cocons gemaakt van gerecycled plastic. Lekker duurzaam!

De diepe capuchon zorgt ervoor dat je hoofd hier helemaal in kan verdwijnen en je verzekerd bent van een schuilplek voor de regen. Wel even beter links en rechts kijken als je oversteekt! Met een winddichte hoge nekbescherming heb je niet eens een sjaal nodig. Ideaal! Je gaat zo de deur uit in de winter om het weer te trotseren. De jas heeft zijsplitten met ritssluiting voor gemakkelijke toegang tot binnenzakken en binnenbanden om over de schouders te dragen. Het is een geweldige keuze voor buitenactiviteiten en reizen, want door middel van de binnenbanden die je over je schouders kan doen, kan je onderweg de jas losritsen als het toch ineens te heet wordt (je weet het nooit he, in Nederland, en vooral op de fiets kunnen we snel last krijgen van opvliegers).

Populair in Nederland!

Wij snappen dus wel dat dit merk nu erg populair wordt in Nederland. Een goede bescherming tegen het weer is altijd welkom. In Rusland draag je blijkbaar het hele jaar door een jas en moet je jezelf beschermen. Zelfs in de zomer, het is altijd heel ‘onvriendelijk’ weer. De basis van het merk wordt dan ook gevormd door de behoefte om je te beschermen als drager. Gelukkig lanceert het merk zowel mannen- als vrouwenjassen, dus iedereen zie je straks het hele jaar door in een KRAKATAU lopen. Grapje natuurlijk, we hopen toch ook echt wel op een lekkere warme zomer! Al kunnen we het ons nog niet voorstellen als we naar buiten kijken… Toch nog maar even die KRAKATAU jas aantrekken.