MENU

Als Een Pro Sushi Chef Goedkope Sushi Test

“Campingguide voor de échte man”

juni 30, 2015 reageren (0) Views: 1365 Life Redactie BLVD

Een kijkje binnen: INK Hotel Amsterdam

HET VERHAAL
Anderhalve maand geleden werd het INK Hotel Amsterdam aan de Nieuwezijds Voorburgwal geopend. INK Hotel Amsterdam is een eigentijds en vernieuwend lifestyle hotel ‘where stories are yet to to be written…’. De eerste pagina van het verhaal van INK Hotel Amsterdam dateert uit 1904 en is de inspiratiebron gebleken voor een tot in detail doorgevoerd hotel en horeca concept. Het hotel dankt haar naam aan de rijke historie van het pand. Als voormalige thuishaven van de Nederlandse krant De Tijd was het de plek waar verhalen ontstonden, werden geschreven en uiteindelijk werden gedrukt in inkt. ”De drie thema’s ‘Verhalen, Inkt & De Tijd’ spelen de hoofdrol in het nieuwe verhaal van INK Hotel Amsterdam en zijn bepalend geweest voor onze onconventionele keuze van het interieur, ons personeel en de faciliteiten” aldus Joachim de Looij (General Manager). INK Hotel Amsterdam: een verhaal wat je moet ervaren.

HET INTERIEUR
Voor het concept en interieur is nauw samengewerkt met gerenommeerd architectenbureau concrete Amsterdam. Concrete heeft haar inspiratie gehaald uit de historie van het complex: de drie voormalige Amsterdamse grachten panden waaruit INK Hotel Amsterdam nu is opgebouwd en de drukkerij De Tijd. Van de gevel en entree tot de kamers en faciliteiten; alles herinnert aan de rijke historie van het pand en verteld een eigen verhaal.

INK-Hotel-4-960x640

Hoofdstuk: Entree
De entree van het hotel is een weerspiegeling van de Amsterdamse grachten; rumoerig, inspirerend en vol leven. Loop door de rustieke receptie met hoge bar tafels en ‘check-in-tablets’ de patio op en ontdek een verborgen stukje Amsterdam. Deze patio, met overkoepelend glazen dak en een statige boom in het midden, geeft meteen bij binnenkomst het gevoel alsof je een Amsterdams hofje binnen loopt. “We laten bij INK Hotel Amsterdam de grenzen tussen buiten en binnen verdwijnen, met groen, ruwe stenen, glazen wanden en natuurlijk licht.” aldus concrete.

Hoofdstuk: PRESSROOM
PRESSROOM is het ‘Drink & Eat’ concept van het hotel wat bestaat uit een restaurant, bar & lounge. Het eigentijdse interieur van PRESSROOM is een ode aan de voormalige drukkerij De Tijd; met klassieke typemachines, glazen inkt potten en grote rollen drukpapier. De vloer is gelegd met cementtegels in dezelfde print als in de drukkerij. De iconische bar trekt meteen de aandacht; een grote bar met messing accenten en gekleurde, verlichte flessen. Onderdeel van PRESSROOM is de Library Lounge met een knisperende open haard, leren banken, houttinten en stapels boeken.

INK-Hotel-5-960x640

Hoofdstuk: Kamers
Het hotel heeft zes typen kamers, van de Classic tot de Suite. De open badkamer, met wit marmer en een messing frame, is als een bar in de kamer gebouwd. De kamers voelen ruim, met veel licht. Details als kussenknoopjes met Amsterdamse huisjes geven subtiele hints naar het Amsterdamse verleden. Speciaal voor INK Hotel Amsterdam heeft Jan Rothuizen een ‘zachte atlas’ van Amsterdam ontworpen. Deze krijtbordachtige tekeningen op de muren van de kamers ademen Amsterdam en vertellen het vermakelijke verhaal van het hotel en de omgeving; zo is INK Hotel Amsterdam opnieuw de plek waar verhalen bedacht en geschreven worden.

Hoofdstuk: Faciliteiten
De faciliteiten van INK Hotel Amsterdam sluiten perfect aan bij de behoeftes van deze generatie. Voor lokale Amsterdammers, internationale gasten of werkende gasten; er is aan iedereen gedacht. Van kleine dingen zoals gratis kranten in PRESSROOM tot essentiële services zoals een breakfast-to-go voor gasten met weinig tijd. Daarnaast voorziet het hotel ook in luxe behoeftes zoals room service, fitness en ‘fast check in & out service’. Aangrenzend aan de binnentuin is er een ‘Garden Room’ met board room faciliteiten voor 12 personen. Zoals elk MGallery hotel heeft ook INK Hotel Amsterdam een Memorable Moment; Time Travelling by Bike. De gast wordt hierbij meegenomen op een unieke tijd-reis route door Amsterdam.

INK-Hotel-0-960x640

DE PERSONAGES
Het hotel conformeert op geen enkele wijze met de traditionele hotellerie. Ook op het gebied van het personeel kiest het INK Hotel Amsterdam voor een benadering van deze tijd: geen traditionele hotelrecruitment maar persoonlijke casting. Door middel van ingestuurde video’s, verhalen en gedichten heeft het INK hotel personeel geselecteerd op authenticiteit en persoonlijkheid. En juist in deze tijd speelt gastvrij, karakteristiek en oprecht personeel de belangrijkste rol in de hotellerie.

INK Hotel Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 67, 1012 RE Amsterdam
020 721 9178

Tags: , , ,