MENU

Roadtrippen door Portugal – deel 2

Interrail reis door Europa – Frankrijk

juli 25, 2022 reageren (0) Views: 4388 Travel Larissa Hendriks

Roadtrippen door Portugal – deel 3

POV: je wil een prachtige veelzijdige roadtrip maken, met zowel gezellige stadsbezoeken als prachtige natuur en stranden. En het liefst ook nog met een lekker zonnetje. Waar ga je dan heen? Portugal!

Wij maakten een prachtige roadtrip en nemen je in dit artikel mee door het derde en tevens laatste gedeelte van de reis. Via Booking.com boekten we de auto welke we makkelijk op Lissabon Airport op konden halen en weer terug konden brengen bij Faro Airport. In totaal heb je aan anderhalve tank genoeg voor deze gehele route!

Stop 8: Monchique

Na een beetje het gevoel van de Algarve mee te hebben gekregen in Sagres en Lagos, reden we weer terug de natuur in. En wat vonden we dat fijn! Monchique is weer een geheel andere ervaring in Portugal, veel natuur, veel groen en veel gebergtes. Zo stond ons volgende verblijf ook op een gebergte wat ons opnieuw verwende met een pracht-uitzicht.

Vol bewondering liepen we Monchique Resort & Spa in, wat is het hier groot! Opgedeeld in drie gedeeltes heb je hier eigenlijk een plattegrond nodig om je weg te vinden. Gelukkig werden we door een vriendelijke jongen begeleid naar onze kamer. Een heerlijk ruim appartement met veel licht inval door de grote ramen. Fijne bedden, een balkon op het uitzicht, nieuwe keuken, leuke woonkamer en twee badkamers. Met een lekker buitenzwembad kan je je prima vertoeven bij het resort, maar natuurlijk wil je ook wat van de omgeving zien! Daar heeft Monchique resort ook aan gedacht.

Bij de receptie kan je diverse activiteiten boeken. Zo hebben wij ons aangemeld voor de ‘Nature Walk’ om 09:00 de volgende ochtend (wel even je wekkertje zetten), een gezonde juice om 15:30 en op onze laatste ochtend een workout om 10:00. En dat is een kleine greep uit het aanbod, denk ook aan familie volleybal, yoga sessies, creatieve bezigheden als het designen van je eigen tas en meer. En wie eerder opzoek is naar rust kan een spa-bezoek boeken voor 25 euro.

En wil je op eigen houtje het allermooiste uitzicht van Monchique bewonderen? Stel dan je Google Maps in op Foodtruck Alecrim.

Stop 9: Alvor

In dit stadje geen verblijf geboekt, maar we zijn er vanuit ons verblijf in Monchique wel een paar keer heen gereden om gezellig en lekker te dineren. Alvor is een gezellig dorpje wat zeker de moeite waard is om een keertje te bezoeken. En mocht je er dan zijn, dan hebben we twee restaurant tips voor je!

Bewaar je trek voor aTASCAdo Restaurant Alvor

Soms kom je bij zo’n restaurant terecht waar alles zo lekker is dat je door wil eten terwijl je eigenlijk vol zit. aTASCAdo Restaurant Alvor is zo’n restaurant. Met een lekker wijntje word je hier in de watten gelegd met super goed eten. De starters waren al fantastisch. Geitenkaas in een bladerdeeg pakketje en smakelijke garnalen, we proefden al direct dat ze hier goed weten hoe je de smaakpupillen moet verwennen.

Na de starters kwam het hoogtepuntje van het diner: de gegrilde octopus met zoete aardappel. Wij zijn er gewoon dol op. Dit was ook weer een 10/10! Maar mocht je toch eens iets anders willen dan is de gevulde zeebaars met garnalen een bestseller hier. Ons advies: lekker delen!

Tot slot natuurlijk het dessert niet te vergeten, we gingen voor de traditionele lekkernij: carob taart. Dit is een superlekker stuk taart met de smaken van vijgen en cacao (maar dan gemaakt van carob). Dit dessert moet je gewoon proberen als je in deze streek bent, en dan is dit een mooi plekje om het te bestellen!

Het restaurant bevindt zich net achter het drukste gezellige straatje van Alvor, en in de zomerperiode heb je ook een groot dakterras waar je plaats kan nemen.

Rosé sangria bij Al Tapas Alvor

Je bent op vakantie en je wil wat, niet zomaar wat: sangria! Hier keken we zo naar uit, een heerlijke kan sangria drinken. En wat heeft Al Tapas Alvor heerlijke sangria voor je, de rosé sangria hebben we nog nooit eerder geproefd en we waren na één slok meteen fan!

Wat betreft de tapas waren we vooral verrast door alle sauzen. Deze waren zo lekker dat we de broodjes bij bleven bestellen. Je voelt je net een Italiaan in Portugal met Spaanse tapas hapjes, zo zit je je bord schoon te vegen met een broodje. En als dessert hebben zij een bijzondere passievrucht mousse… Bedank ons later maar!

Naast het lekkere eten en de bijzonder lekkere sangria, was het personeel hier ook erg vriendelijk. Dat is altijd fijn om te weten als je op vakantie bent! Een knus en gezellig plekje.

Stop 10: Albufeira

Wanneer je in de Algarve bent kan een bezoekje aan Albufeira natuurlijk niet missen. Maar wil je tegelijkertijd op een prachtig plekje net buiten de drukte zitten? Dan hebben wij de parel voor je gevonden. Met een verblijf bij The Patio Hotel ben je in 10 minuten bij de uitgaansplekken van Vila Moura of ‘The Strip’ van Albufeira, maar geniet je overdag van een pittoresk dorpje met om de hoek een prachtig en redelijk afgelegen strand. Parkeren kan gratis voor de deur van het hotel.

De dag begin je bij Patio met een bizar uitgebreid ontbijt. Er zijn wel vier buffetten! Eentje met warme gerechten, een verse omelet en pannenkoeken station, koud buffet en een mini bakkerijtje met ovenverse broodjes. Wat een manier om de dag te beginnen! Met de auto ben je zo bij het strand of in Vila Moura, maar soms wil je ook wel eens lekker een drankje doen. The Patio Hotel heeft hier goed over nagedacht en zorgt elke dag voor een transfer naar het strand of Vila Moura en weer terug. Heerlijk!

Voor wie last heeft van heimwee

Hoe lekker we de verse Portugese vis ook vinden, we blijven Hollanders. Dus even iets “normaals” is ook wel lekker na zoveel dagen in het buitenland. Daarom namen we gezellig plaats bij Bar/Restaurant Hollandaise. Het zaakje zit aan The Strip van Albufeira en is dus zo’n 10 minuten rijden vanaf The Patio.

Appelmoes! Mayo! Patat! Kaassoufflé! Wat is dat genieten. En gezellig ook, want het personeel hier heeft de typisch Nederlandse ‘gezelligheid kent geen tijd’. Biertje erbij, babbeltje maken, Hollands hapje doen…

En als kers op de taart kan je hier als dessert een dame blance bestellen! Kortom: er staan alleen maar gouden gerechten op de menukaart.

North & South pool

Mocht je lekker bij het hotel willen blijven dan kan je ook lekker vertoeven bij Patio Hotel. De kamers zijn heel ruim en er zijn twee verschillende zwembaden: ‘North Pool & South Pool’. Ook kan je lekker hangen bij de bar, hier een potje biljarten en een drankje doen. Ofwel: lekker vakantie vieren.

Stop 11: Olhão

Faro Airport wacht op ons, maar we willen nog niet weg. Een stop in Olhão is een aanrader om nog even te genieten van Portugal voor je vertrekt. En natuurlijk willen we wel even helemaal in de watten liggen voor we het vliegtuig in stappen. Real Marina Olhão is dé plek hiervoor. Parkeer je auto voor de deur en bereid je voor op verwondering. We zijn in veel hotelkamers geweest, maar dit is toch wel echt de mooiste hotelkamer waar we verbleven hebben. De kamer was top ingedeeld, gaf je privacy door schuifdeuren, heeft een top airconditioning en balkon met een uitzicht op de haven.

Wanneer je wakker wordt in het hemelbed en een uitgebreide douche hebt genomen in de klassieke badkamer, staat het ontbijtbuffet beneden op je te wachten. Het leuke aan dit ontbijtbuffet zijn de lokale verwennerijen. Typisch Portugese baksels liggen vers voor je klaar. En na een goeie kan koffie ben je klaar om te relaxen bij het zwembad.

Ook vanaf het zwembad heb je het uitzicht op de haven. Je ligt hier heerlijk voor pampus en kan bij de bar wat snacks of drankjes bestellen welke naar je ligbedje worden gebracht. Dat is pas een mooie laatste dag van je vakantie.

Blijf lekker hangen

Je hoeft de deur niet uit voor een heerlijk diner, Real Marina got you covered. Zelfs het couvert was fantastisch. We startten met brood en zelfgemaakte kruidenboters, verse kaas en een sardientjes paté. Vergezeld met een glas champagne zaten we tot in de nopjes te genieten.

Vervolgens werden we verwend met voorgerechten. Natuurlijk wilden we nog een keer de heerlijke gegrilde garnalen in Portugal eten, maar de zalm met asperges was ook een aangename verrassing. Eens iets anders en ook lekker fris! Als hoofdgerecht wilden we nog een keer de traditionele Cataplana delen. Deze werd aan tafel uitgeserveerd vanuit de traditionele pan. We gingen voor de seafood variant, dat het dagverse vis is proef je! Deze keer werd het gerecht bereid met normale aardappelen in plaats van zoete aardappel. Zouden ze ons alvast voorbereid hebben op Nederland?

En dan was het toch echt tijd om naar het vliegveld te vertrekken. Met pijn in ons hart checkten we uit bij Real Marina Olhão om in te checken bij Faro Airport…