MENU

Roadtrippen door Portugal – deel 3

Interrail reis door Europa – Zwitserland – Zürich

augustus 1, 2022 reageren (9) Views: 6036 Travel Larissa Hendriks

Interrail reis door Europa – Frankrijk

Pak je spullen, sla de chaos op Schiphol over, stap in de trein en ga op reis. Interrailen is deze zomer dé manier om een prachtige reis te maken.

Wij maakten een interrail trip door: Parijs, Nancy, Zürich, Innsbruck, Verona, Milaan en Bern. In dit artikel lees je alles over het eerste deel van de reis door Frankrijk…

Stop 1: Parijs

Vanaf Amsterdam ben je in zo’n 3,5 uur in Parijs. De Thalys is een mega chille trein en zelfs in tweede klas zit je hier heerlijk. Waar je wel even aan moet denken met je reis door Frankrijk is een stoelreservering, die is namelijk verplicht! Kost rond de 30 euro boven op je interrail ticket.

We stonden vroeg op en konden dus ook vroeg de stad gaan ontdekken, maar eerst dumpen we onze grote backpacks even bij het hotel: La Nouvelle République. Al vanaf buiten zag dit plekje er liefelijk uit, en het personeel bevestigde dat maar al te goed. Bij check-in hielp een Franse jongeman ons vriendelijk verder en gaf de dag meteen een glimlach. Tot onze verbazing was vroeg op de dag de kamer al klaar, heerlijk.

In Parijs hadden we een dag de tijd om zoveel mogelijk te zien, trek dan je wandelschoenen maar aan! Want er zijn genoeg hoogtepunten om te ontdekken, met als hoogste hoogtepunt (letterlijk) natuurlijk: de Eiffeltoren. Die moet je gewoon gezien hebben.

En dan zouden we ook nog een bezoek aan museum Louvre aanraden.

Stop 2: Nancy

Wat een unieke Franse stad is dit! Traditioneel maar ook modern, zoet maar ook stoer. Nancy heeft ons positief verrast! Door de stad heen vind je veel historie, maar ook moderne street-art. De stad is over het algemeen gewoon heel kunstzinnig. Een kunstwerk van een stad!

En als je in arty-style een hapje wil eten, zit je goed bij Art Nouveau Brasserie L’Excelsior. Het keuzemenu is van goede prijs en goede kwaliteit. Een grote maaltijd voor je lunch, inclusief dessert! En dat was dan ook wel een hoogtepuntje hier, we raden je de befaamde Nancy Passions Sucrées aan. Heerlijk…

Wil je écht Frans dineren na een lange dag Franse cultuur snuiven? Reserveer dan je tafeltje bij Vins et Tartines. De naam zegt het al: hier kan je heerlijke wijnen bestellen, bijzondere wijnen zelfs. De lokale biologische rode wijn was fijn, fris en je kon proeven dat er niet veel aan was toegevoegd. En de naam zegt het ook al: hier serveren ze ‘tartines’. Het is een broodsnede (maar kan ook gemaakt zijn van bijvoorbeeld rijst) met een topping. Wij gingen voor de seizoen specialiteit met een tartine van rijst en topping van kip met huisgemaakte barbecuesaus.

La Belle Saison

Tussen half juni en half september kan je vanaf 22:45 plaatsnemen op het plein Place Stanislas om te genieten van een bijzonder spektakel. La Belle Saison is een geluid en licht show die je niet wil missen! Ultieme aanrader als je in deze periode in Nancy bent, en je kan dit elke avond weer opnieuw bewonderen.

Wil je ook bij dit prachtige plein dineren? Dan zit je perfect bij Grand Café Foy. Hier heb je uitzicht op het plein en de gouden accessoires en standbeelden waarmee het plein omlijst is. Wauw. En naast het uitzicht is ook het eten hier heerlijk. Genieten!

Fun fact: kijk goed naar het standbeeld op het midden van het plein. Dit is Stanislaus Leszczuński en hij wijst naar de triomfboog. Waarom? Je ziet daar het gezicht van Lodewijk XV. Stanislaus wijst naar hem omdat desondanks dat hij in het midden staat, het gebouwd is ter ere van Lodewijk XV.

We vervolgen onze reis naar Zürich!