MENU

Traditioneel Maltees koken op Gozo eiland

Woodford Reserve Old Fashioned Week keert terug naar Nederland

augustus 19, 2022 reageren (4) Views: 4203 Food Larissa Hendriks

Sneller bruin van paprikasoep

Paprika is niet alleen gezond, je kan er ook sneller bruin van worden! Daarom toch toepasselijk in deze tijd van het jaar: een lekker recept voor een gezonde paprikasoep. Want ook op de warmere dagen kan een soepje heel smakelijk zijn.

Wist je dat: als je op warmere dagen iets warms eet je jouw lichaamstemperatuur levelt met de temperatuur om je heen? En zo kan het helpen tegen de hitte. Niet zo’n gek idee dus: zo’n lekkere paprikasoep.

Lekker gezondigen

We zondigen met deze mooie dagen al genoeg. Lekker het terras op, bitterballen en bier op tafel, nog meer bier op tafel… En dan is het voor je lichaam ook wel eens goed om iets gezonds naar binnen te werken. Denk dan aan bijvoorbeeld paprika als een lekkere gezonde groente.

Paprika is een geweldige bron van Vitamine C. Daarnaast bevat de groente nog wel meer vitamines en antioxidanten. Goed dus ook na een avondje stappen om weer even je gezondheid op peil te brengen. Ook zijn paprika’s rijk aan kalium. En dat helpt om je hart en bloedvaten gezond te houden.

En dan de zon in

Na een gezonde maaltijd met paprika, heb je zelfs kans om ervoor te zorgen dat je huid bruiner oogt (ook top als je brak bent en er niet op je best uitziet). In paprika’s zit namelijk carotenoïde en de familie van de carotenoïde omvat betacaroteen (bekend voor het rood-oranje pigment in groenten en fruit). Doordat dit ophoopt in je huid, kan je kleur iets beïnvloed worden.

Pureren maar

Wil je lekker makkelijk die gezonde paprika’s binnen krijgen? Ga dan voor een makkelijke paprikasoep. Hieronder staan een paar heerlijke recepten voor je!