MENU

Vlot er tussenuit met Kampeervlot aan Camping Raft

The Social Hub zegt ‘hola’ tegen Spanje

oktober 27, 2022 reageren (3) Views: 6170 Travel Larissa Hendriks

Interrail reis door Europa – Italië – Verona

Pak je spullen, sla de chaos op Schiphol over, stap in de trein en ga op reis. Interrailen is deze zomer dé manier om een prachtige reis te maken.

Wij maakten een interrail trip door: Parijs, Nancy, Zürich, Innsbruck, Verona, Milaan en Bern. In dit artikel lees je alles over het vierde deel van onze reis door Italië op halte Verona.

Stop 5: Verona

De highlight van de trip! Hier komen we zeker vaker terug. Wat is dit een prachtige Italiaanse stad! Pittoresk, traditioneel, vriendelijk, verwelkomend, culinair, liefdevol, cultuurrijk, kortom: een stad die je niet over wil slaan. Op een onwijs leuke leerden we de hele stad kennen. Aangezien er zoveel over te vertellen is (veel meer dan alleen het Romeo en Juliet verhaal) raden we het je zeker aan om ook hier een stadstour te boeken.

In het kort: even een kleine greep uit de tour. Door het jaar heen zijn er diverse festiviteiten als ‘King of Gnoccho’ en een gemaskerd festival. In oktober is het de beste tijd om langs te komen voor de befaamde risotto all’Amarone (van rode wijn) en in februari worden volop letters to Juliet geschreven én beantwoord! En naast de festiviteiten van nu zijn er ook grote geschiedenisverhalen. Zo worden belangrijke iconen bij een grote begraafplaats als honden afgebeeld omdat de moeder een droom had honden te baren en honden loyaal, trouw en sterk zijn. En zijn soldaten met hun knieën omhoog begraven, zoals in de buik van de moeder.

En meer willen we eigenlijk niet verklappen! Deze stad moet je vooral lekker zelf gaan ontdekken. Wel hebben we ook natuurlijk nog een paar eet-tips. Want Verona zit vol met culinaire hoogtepuntjes.

Culinair op Italiaans niveau

La Romana – Italiaans ijs
Wil je het allerlekkerste Italiaanse ijs bestellen in de stad? Ga dan naar La Romana. Het is even een klein stukje de stad uit lopen, maar dan heb je wel wat! Naast de smaken die je al kent, staan er ook speciale en traditionele smaken op de menukaart.

Hosteria Il Punto Rosa – Beste pasta restaurant
En voor de beste pasta zit je goed bij Hosteria Il Punto Rosa. Onze tip: Gnocchi con stracotto di cavallo (traditionele gnocchi met paardenvlees). Paardenvlees wordt hier veel gegeten omdat het in de oorlog een arme stad was. Gnocchi was (net als bij ons aardappelen) een goedkoop gerecht. En toen veel paarden omkwamen bij een groot gevecht tussen twee koningen, had de winnende koning het idee om het paardenvlees te laten sudderen tot een hachee en toe te voegen aan de verrukkelijke gnocchi. Tadaa!

 

Osteria Sottoriva & Ristorante Greppia – Risotto specialiteit
Nog een traditioneel gerecht in Verona: de Risotto all’Amarone. Een must-eat wanneer je in deze stad bent! Ten minste, als je van risotto en rode wijn houdt uiteraard. De risotto wordt gemaakt met de lokale Amarone wijn. Een rode wijn die ook heerlijk smaakt. Maar dan nu over de risotto: zo basic, maar zo lekker. We aten dit gerecht bij twee verschillende restaurants en beide kunnen we aanraden. Wel raden we ook aan om het gerecht te delen en er een pasta naast te bestellen. Het is namelijk een redelijk machtig gerecht en misschien te veel van dezelfde smaak om in je eentje een heel bord van te hebben.

Midden in de stad verblijven

Het is aan te raden om hier midden in de stad te verblijven, zo haal je echt het meest uit je tijd hier. In deze historische stad wakker worden zal je verblijf een stuk aangenamer maken.

NH Collection Palazzo Verona

Hotel NH Collection Palazzo Verona, een prachtig luxe hotel midden in de prachtige oude stad. Naast de perfecte locatie, waren de bedden hier ook fantastisch en het ontbijt nog uitgebreider dan je je kan voorstellen. Je kan hier naast de ruime keuze aan het ontbijtbuffet met zelfs vers belegde broodjes (hoef je helemaal niks meer te doen!), ook kiezen van een kleine menukaart. En ondanks het uitgebreide ontbijtbuffet doet de accommodatie moeite om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is een van de duurzame pijlers die je kan vinden op de accommodatiepagina van het hotel onder het kopje ‘Duurzaam Reizen-accommodatie op Booking.com. En om nog een paar voorbeelden te noemen maakt het hotel gebruik van waterbesparende douches en toiletten, dubbel glas (ook top tegen geluiden op straat), 100% groene stroom en bewegingssensors.

Naast de Duurzaam Reizen-badge van Booking.com, heeft dit hotel ook veel respect voor historie. Je kan met een trap naar beneden nog resten vinden van de oude stad van vroeger. Als het je interesseert loopt er graag iemand van het personeel met je mee om meer te vertellen over dit erfgoed. Zeker een verantwoord hotel!

Vind je dit interessant en wil je vaker een Duurzaam Reizen-accommodatie boeken? Dan kan je ook op Booking.com filteren op deze Duurzaam Reizen-badge!

Relais Balcone di Giulietta

Wil je een écht een uniek verblijf? Dan is Relais Balcone di Giulietta het verblijf voor jou. Verona staat onder andere bekend om het befaamde Romeo & Juliet balkon. Hier staan altijd rijen voor tot in de straat! Met een verblijf bij Relais Balcone di Giulietta heb je exclusief toegang tot het plein voor openingstijd en na openingstijd, je krijgt namelijk de sleutel van de grote poort! Dat is echt een waanzinnige ervaring. Eventjes helemaal alleen zijn met Juliet. Wauw! Vergeet dan ook vooral niet haar borst aan te raken, want dat zou geluk moeten brengen in de liefde…

 

Naast de unieke ervaring, is dit hotel ook voorzien van de ook inmiddels befaamde Duurzaam Reizen-badge van Booking.com. In de kamer van dit hotel krijg je de mogelijkheid je afval te scheiden welke vervolgens gerecycled wordt. Daarnaast zijn er geen zeep of shampoo flesjes voor eenmalig gebruik, maar een grote hervulbare fles aan de muur. Een ontbijt is er niet, maar in plaats daarvan mag je wel alles gratis benutten uit de mini-bar. Wat ons betreft een heel prettig alternatief! Lekker in de namiddag even wat nootjes en een biertje of prosecco op het prachtige balkon. Een en al genieten.

We willen hier niet weg, maar zijn ook heel benieuwd naar de volgende stop op onze interrail reis: Milaan.