MENU

De Heineken Experience is vernieuwd!

Creëer een persoonlijk Valentijnscadeau in de Westfield Love Studios

januari 13, 2023 reageren (0) Views: 4734 Events, Food Larissa Hendriks

Stijlvol dineren met The Table of Ocho; mee met thuisdiner-trend

Eerder vorig jaar lanceerden Chef London Loy en BACARDÍ® ‘The Table of Ocho’; het ultieme thuisdiner voor acht vrienden. De trend van het thuisdineren zet door en we zoeken naar inspiratie om steeds modernere gerechten op tafel te zetten. Als host wil je je gasten verrassen, daar komt de lancering van The Table of Ocho goed bij van pas. 

Verwacht smaakvolle Caribische gerechten, de beste BACARDÍ Reserva Ocho cocktailrecepten, de ultieme playlist en tips voor tafelstyling. The Table of Ocho is geïnspireerd op de aged rum Bacardí Ocho. De iconische Bacardí Reserva Ocho werd tot een aantal jaar geleden exclusief gedronken door de BACARDÍ familie tijdens uitbundige diners en staat bekend om zijn diepe, gelaagde en zachte smaak, dankzij 8 jaar rijping…

BACARDÍ Reserva Ocho – The Family Reserve

Vroeger nodigde de BACARDÍ familie goede vrienden, buren en de bredere lokale gemeenschap geregeld uit in hun landhuis voor extravagante diners. Samen vierden ze de vreugde van het drinken van rum tot in de late uurtjes, onder het genot van feestelijk eten en Latijns Amerikaanse muziek. De held van deze avonden was BACARDÍ Ocho, die tot eind vorige eeuw enkel door de BACARDÍ familie werd gedronken. BACARDÍ Reserva Ocho is geïnspireerd op het iconische familierecept uit 1862, staat bekend als ‘The Family Reserve’ en is de inspiratie voor The Table Of Ocho. 

Chef London Loy

Met zijn passie voor rum en de Caribische keuken omarmt chef London Loy het saga van de BACARDÍ familie diners en stelde hij het perfecte menu samen voor een thuisdiner met acht vrienden. Verrassende, Caribische gerechten die goed samengaan met authentieke rum cocktails.

Out with de kalkoen, rollade en varkenshaas, in with de limoen eksi koekoe, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar.

Bovendien matcht hij elk gerecht aan een specifieke cocktail, voor de ultieme food pairing. De 8 cocktails gemaakt met BACARDÍ Ocho – samengesteld door rumliefhebber en bartending expert Joy Obergh – bewijzen dat wijn tijdens het diner kan worden ingewisseld voor cocktails. Zo combineer je de rode mul ceviche perfect met de Pieces of 8 cocktail voor een optimale smaaksensatie. Zo kan ook januari heel feestelijk zijn!

Cocktail recept voor thuis: PIECES OF 8

Ingrediënten

  • 45 ml BACARDĺ Reserva Ocho 
  • 15 ml Martini Fiero
  • 5 ml versgeperst citroensap
  • 80 ml Charlie’s Sprankelend Fruitwater Passievrucht
  • Garnering: munttakje

Vul een longdrinkglas met ijs en schenk alle ingrediënten in het glas. Roer een paar seconden, voeg indien nodig meer ijs toe en garneer met een munttakje.

Table of Ocho Throwback

The Table of Ocho – the ultimate dinner party – staat letterlijk en figuurlijk volledig in het teken van Bacardí Ocho: achtvormige tafels voor 8, 8 groepen vrienden, modern feestelijke gerechten, een wel heel bijzondere pianobar, en natuurlijk BACARDÍ Ocho in overvloed. Zie hieronder foto’s van de laatste editie!

Tijdens The Table of Ocho wordt de warme geest van de traditionele Bacardí familie gevierd: samen feestelijk dineren onder het genot van goed eten, nog betere cocktails en Caraïbische beats. Een avond waarop kennissen veranderen in vrienden en vrienden familie worden. The Table of Ocho is een ode aan de BACARDÍ spirit: het gevoel van samenkomen, genieten en het leven vieren.

Bestel zelf een fles BACARDÍ Reserva Ocho

Foto credits: Jelle Draper // Daelorian van der Kolk