MENU

‘Netflix voor developers’ lanceert documentaire over React. JS

Infladating met LELO

januari 25, 2023 reageren (0) Views: 1865 Life Larissa Hendriks

Nieuw ondergoed: 3 onmisbare trends voor 2023

Als er iets is dat we iedere dag dragen, dan is het wel ondergoed. Het maakt niet uit of het hartje zomer of winter is; we trekken iedere dag schoon ondergoed aan. Daarom is het des te leuker om eens naar de trends op het gebied van ondergoed te kijken.

Veel mensen zoeken immers regelmatig naar informatie omtrent fashiontrends of woontrends van het moment; dat kun je dus net zo goed met ondergoed doen. Voor 2023 is er een aantal trends waar je rekening mee kunt houden. In dit artikel lees je er meer over. 

Comfort blijft van groot belang voor mannen én vrouwen

Een van de trends die we de laatste jaren sowieso al zagen binnen deze ‘branche’ is het feit dat comfort alsmaar belangrijker is. Natuurlijk is het leuk om een keer uit te pakken met een sexy setje of andere mooie lingerie. Feit is echter gewoon dat ondergoed vooral goed moet zitten. Je draagt het immers iedere dag onder je normale outfit, dus daar moet je vooral niet al te veel van merken of voelen. Gelukkig zijn er genoeg merken waarbij je kunt gaan voor comfortabel ondergoed waarin je je ook nog eens sexy voelt.

Neem bijvoorbeeld het miljoenenmerk Calvin Klein, een van dé internationale ondergoedgiganten. Dit merk is niet meer weg te denken uit de schappen. Het grote voordeel van ondergoed van Calvin Klein is dat het gemaakt is voor comfort én voor de looks. Er is voor zowel voor mannen als voor vrouwen van alles te vinden op het gebied van onderbroeken en boxershorts. Extra tip: check de Calvin Klein boxershort sale voor extra korting op deze trendy onderbroeken. Dat scheelt toch weer het nodige geld!

Honger naar kleurrijke onderbroeken en lingerie

Wat eveneens een opvallende trend is voor 2023 is de keuze voor kleurrijk ondergoed. Waar we eerder vooral gingen voor standaard kleuren, zoals wit, grijs en zwart mag het nu allemaal wat vrolijker. Kort samengevat is de keuze voor standaard en meer klassieke kleuren verleden tijd. Dit is voornamelijk bij vrouwen het geval, waar standaard kleuren een veilige keuze waren. Zij kiezen vandaag de dag vaker voor opvallende kleuren zoals rood, roze en felgroen.

Op die manier kun je je ondergoed steeds beter afstemmen op je look. Dat betekent natuurlijk niet dat je je onderbroek of beha altijd moet laten zien, maar het kan gebeuren dat er een stukje stof zichtbaar is. Daarnaast kun je ook juist met de kleuren van je ondergoed gaan experimenteren in je gewone look. Een kanten beha in een bepaalde kleur staat bijvoorbeeld sexy en vrouwelijk wanneer je een klein stukje laat zien. Kort samengevat: laat het zwarte ondergoed in 2023 liggen en kies voor kleur in je onderbroekenlade. Ook leuk: ga voor een kek printje waar je blij van wordt. Stipjes, bloemetjes, streepjes – het kan niet gek genoeg.

Natuurlijke materialen en duurzame stoffen voor ondergoed

Tot slot een trend die heel goed past in de hedendaagse samenleving: de keuze voor natuurlijke materialen en duurzame stoffen. Uit onderzoek van MilieuCentraal blijkt namelijk dat 1 op de 3 Nederlanders sinds corona duurzamer wil leven. Dat kun je als je dat wenst zover doortrekken dat je niet alleen kiest voor een duurzame woning of voor het stoppen met vlees eten, maar ook voor duurzaam ondergoed waar je extra lang gebruik van kunt maken. Hierbij moet je kijken naar het materiaal waar je ondergoed van is gemaakt. Biologisch katoen, bamboe en hennep zijn stoffen die over het algemeen duurzaam zijn en ook zo zijn gemaakt. 

Grote merken zijn door deze groeiende vraag ook steeds vaker genoodzaakt om groener te produceren. Kijken we bijvoorbeeld naar Calvin Klein dan zien we dat dit modemerk in de afgelopen jaren zeker duurzamer is geworden. Het merk heeft zich in 2018 aangesloten bij Fashion for Good, een initiatief waarbij producenten en leveranciers met elkaar worden verbonden om beter en duurzamer te kunnen produceren én leveren. Ook werkt Calvin Klein samen met Better Cotton Initiative – voor verantwoorde katoen en betere arbeidsomstandigheden voor de mensen die op katoenplantages werken. Een goede keuze dus wanneer je op zoek bent naar duurzaam ondergoed.