MENU

Festival tip #1: Chin Chin Festival jubileumeditie

Creëer de ultieme ‘spa-glow’ bij de pop-upstore van Comme...

maart 3, 2023 reageren (0) Views: 4602 Events, Food Larissa Hendriks

Elke week een nieuwe ervaring bij restaurant Borisov

Pop-up restaurant Borisov geeft internationale chefs de ruimte om bewoners en bezoekers van Amsterdam te verrassen. Elke week is er een nieuwe ervaring. De chefs nemen de keuken tijdelijk over en serveren gerechten in hun eigen stijl, als culinair statement.

Steeds meer leuke hotspots poppen op bij de Houthavens, zo ook Borisov. Dit pareltje aan de Rigakade is opgezet door de creatieve ondernemers Remi Versteeg, Stijn de Weerd, Floris Lugtmeijer, Skip Tammer en Tom Honders.

Een nieuw pop-up pareltje

Sinds kort is Borisov ook een podium geworden voor diverse chefs. Elke week is er een nieuwe ‘take-over’ en kunnen chefs hun culinaire kunsten op de kaart zetten. Natuurlijk zijn de gerechten gecombineerd met heerlijke wijnen, zowel als wijnarrangement als van de kaart. Wij schoven aan bij de take-over van Luca Carli en Stuart Kesper.

 

Samen begonnen ze hun eigen restaurant ‘Reverie’ in Veldhoven, welke al volgeboekt is tot en met mei! Een echte kans dus op een plekje bij Luca & Stuart met deze chef-overname bij Borisov. Het 5-gangenmenu was gemaakt met alleen lokale en duurzame producten. Het menu is hetzelfde als dat ze nu serveren bij Restaurant Reverie en het smaakte fantastisch. We snappen dat het restaurant al zo ver vooruit volgeboekt is.

Schuif ook volgende week weer aan

Een 5-gangen diner kost 60 euro in totaal. Als je wil kan je hier ook nog een wijnarrangement tegen extra betaling aan toevoegen, maar op de kaart staan ook overheerlijke wijnen om los te bestellen. Al met al een heerlijke avond genieten, en het leuke aan dit concept is dat je er de week erop weer een geheel nieuwe ervaring kan krijgen.

Nieuwe take-overs in maart:

Komend weekend, van 10 maart en 11 maart, nemen Liviu Moroiu & Andrea Recaldin de zaak over met een Italiaans 5-gangenmenu. En 30 maart tot en met 1 april, neemt Miguel van restaurant PIKOTEO (wat in de buurt ligt) de kaart een weekendje over.

Ook lekker

Ook kun je bij Borisov terecht voor lunch, koffie en borrel. Wat ook fijn is, is dat je er remote kunt werken. Lekker om eens heen te gaan met een collega dus! En als al je collega’s er enthousiast over zijn, is Borisov ook af te huren voor privé events.