MENU

Eenvoudig én leuk je tanden verzorgen met SOLID BRUSH

Alles wat je wil weten voor je roadtrip door...

juli 20, 2023 reageren (0) Views: 1493 Life Larissa Hendriks

(N)iets anders dan een gin-tonic?

DIT ZIJN DE 3 NIEUWE ZOMERCOCKTAILS VAN DE BESTE BARTENDERS IN NEDERLAND

Er is één ding zeker in de zomer: als de zon begint te schijnen, verschijnen de gin-tonics als vanzelf op tafel. Ze zijn verfrissend en licht en dus perfect om in de zomer de dorst mee te lessen. Daarom is de G&T al sinds 2015 een favoriet tijdens warme dagen.

Ondertussen toch last van wat gin-tonic-moeheid? Drie van de beste bartenders van Nederland creëerden drie nieuwe zomerdrankjes, waarvoor ze inspiratie vonden in dé nieuwe cocktailbestemming van Europa: Athene. Want in de Griekse hoofdstad lijken de nieuwe cocktailgoden op te zijn gestaan. De stad staat dit jaar zelfs met drie bars in The World’s 50 Best Bars: Line, Baba au Rum en The Clumsies.

Voor deze high-end cocktails hoef je niet af te reizen naar Athene. En ook geen bartender te zijn. Je maakt ze makkelijk zelf thuis. Ook als je tot nu toe niet verder kwam dan ‘Vul een glas met ijs en schenk de tonic bij de gin’.

JE HEBT ER NOG STEEDS (HET LIEFSTE) GIN IN

Nog niet helemaal klaar om de gin gedag te zeggen? Joep van Koolwijk van cocktailbar Tales & Spirits combineert ‘m graag met een andere zomerse favoriet: bubbels. Voor deze verfrissende cooler met Fords Gin liet Joep zich inspireren door de Griekse god van de wijn, Dionysus. Zijn Dionysos’ Disposition is goddelijk verkoelend als het kwik oploopt op je dakterras of in je achtertuin.

DIONYSOS’ DISPOSITION
door Joep van Koolwijk van Tales & Spirits

40ml Fords Gin

10ml citroensap

10ml limoensap

10ml suikersiroop

2 plakjes komkommer

2 scheutjes sinaasappelbitters

Karanika Cuvée Spéciale 2020 of een andere bruisende wijn

Garnering

Plakje komkommer

Takje rozemarijn

 

Bereiding

Vul een hoog glas met ijsblokjes. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten, behalve de bruisende wijn, in de shaker. Shake alles kort door. Schenk de cocktail door een zeefje uit in het glas. Top het drankje af met de Karanika Cuvée Spéciale 2020 of een andere bruisende wijn totdat het glas mooi vol zit. Garneer met twee plakjes komkommer en een takje rozemarijn.

EEN BOOZY & BITTERZOET APERITIEF

Osvalds Rinkis van cocktailbar The Tailor zag hoe de Grieken met weinig ingrediënten explosieve smaken konden creëren. En hij besloot datzelfde te doen. Zijn See Them Coming is een twist op klassieke aperitief-cocktails. Maar door de Jack Daniel’s Bonded werkt ‘ie net zo goed als afsluiter van de avond. Laat je niet afschrikken door de whiskey in het recept. Die geeft vooral wat extra diepte aan dit verder bitterzoete zomerdrankje.

SEE THEM COMING
door Osvalds Rinkis van The Tailor

25 ml Jack Daniel’s Bonded

25 ml Strega of een ander zoet kruidenlikeur

25 ml Aperol

35 ml limoensap

Een paar druppels zout water

Garnering

Limoenschil

 

Bereiding

Vul een klein coupeglas met ijsblokjes om hem wat te koelen. Vul een shaker met ijsblokjes. Shake alle ingrediënten in de shaker. Gooi het ijs uit het glas. Schenk de cocktail door een klein zeefje uit in het glas. Garneer met een stukje limoenschil op de rand.

BIER EN GIN IN EEN COCKTAILGLAS

Vergeet die Radler uit de supermarkt. Maak zelf een beertail; een cocktail op basis van bier. Tim Lefèvre van de iconische speak-easy Door 74 vond zijn favoriete kriek voor deze friszure cocktail thuis in België, maar je kunt het drankje met elk kersenbier maken. Dit is de cocktail voor een bonne journée in eigen tuin of op eigen dakterras.

BONNE JOURNÉE
door Tim Lefèvre van Door 74

40ml Fords Gin

15ml (ongezoete) cranberrysap

15ml Monin Hibiscussiroop*

60ml Kriekbier bijv. Fontein of Kriek Boon

Garnering

Een stukje citroenschil en/of een Maraschino-kers

*Zelf doen? De meeste kruiden- en natuurwinkels verkopen hibiscus. Maak met 5gr hibiscus en 250ml water een thee. Laat de blaadjes voor 5-7minuten trekken. Haal de blaadjes uit de thee en voeg 250 gram suiker toe. Roer op laag vuur tot alle suiker opgelost is.

Bereiding

Vul een wijnglas met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten in het glas en roer voorzichtig. Garneer met een stukje citroenschil en/of een Maraschino-kers op een prikkertje.