MENU

Vaarwel Bar Spek, fijn dat je er nog bent...

Bier-plezier in Noord op het Lowlander terras

augustus 2, 2023 reageren (0) Views: 4273 Food Larissa Hendriks

Smashing good burgers bij Carroll’s

Mocht het weer een beetje mooi weer worden zit je bij Carroll’s echt heerlijk op het terras tegenover het pontje van de NDSM. Gelukkig is er ook genoeg plek om binnen te zitten, dus je kan hier je geluk op. De kaart staat namelijk sinds kort ook vol Oklahoma style smashburgers, loaded fries en frozen margarita’s…

Carroll’s, recht tegen de pontjes van de NDSM, is bedacht door het team achter Pllek. In 2022 opende Carroll’s als dagzaak waar de buurt komt en gaat voor verrassende broodjes en de nodige koffies om de ogen open te krijgen in de ochtend. Carroll’s leende zijn naam van schrijver Charles L. Dodgson die onder het alias Lewis Carroll ‘Alice in Wonderland’ schreef. Zijn creativiteit inspireerde het team om op een nieuwe manier te kijken naar bekende gerechten. Dat dagelijkse brood belegt het team van Carroll’s daarom net even anders met o.a. een watermeloen sashimi met avocado, een Japanse eisalade of pastrami met kimchi en wasabi.

SMASH THAT!

Strijk neer op het heerlijke terras met uitzicht op het water of neem plaats achter het raam als de Nederlandse zomer ons weer in de steek laat. Bij Carroll’s zit je hoe dan ook goed, want het eten zal altijd geserveerd worden. Weer of geen weer. Zo ook de frozen margaritas, die smaken net zo goed als het een beetje regent buiten en is een perfecte start van je avond vol smashing burgers en loaded fries.

Maar wat is nu precies het geheim achter deze smashing burgers? Volgens de regels van de Oklahoma style worden de uien meegebakken in de pattie, zonder dat dat het vlees zijn krokante gekarameliseerde randjes verliest. Dit is echt je go-to burger om hier te bestellen. Zelfs als je niet weg bent van hamburger zal je deze kunnen waarderen. Je kan kiezen tussen de classic Grand Slam en de Seoulful Smashterpiece met o.a. kimchi en gruyère. En mocht je stiekem toch liever gaan voor kip, dan zit je ook helemaal goed met de Cluckin’ Good Burger van kippendij. Eet je helemaal geen vlees? Geen zorgen, de burgerbakkers van Carroll’s kunnen er ook wat van met de veggie burger.

TIME TO GO!

Carroll’s heeft lekker veel tijd in het recept voor hun eigen smash burgers gestopt – tot het team bijna geen burger meer kon zien. Bijna. Daar kwamen we natuurlijk even voor langs, maar zijn inmiddels ook erg benieuwd naar de broodjes. Toch nog maar een keertje terugkeren voor de klok 5 slaat!

Wanna smash it? De burger, loaded fries en frozen margarita zijn tussen 17:00 en 21:00 te bestellen bij Carroll’s en via Uber Eats.