MENU

Smashing good burgers bij Carroll’s

Daal neer op het terras van Daalder

augustus 8, 2023 Reageren (1) Views: 4351 Food Larissa Hendriks

Bier-plezier in Noord op het Lowlander terras

Lowlander Botanical Bar & Restaurant, het ‘lekker een biertje doen’ lijkt hier vandaan te komen. Naast een ruime kaart aan onwijs lekkere biertjes (gevaarlijk) vind je hier ook (plantbased) gerechten om de hele avond te genieten van het terras of gezellige restaurant binnen.

Je vindt Lowlander Botanical Bar & Restaurant op de prachtige locatie aan het IJ in Amsterdam Noord waar eerst het restaurant Stork te vinden was. Deze transformatie is in een paar weken gerealiseerd tot een totaal nieuwe vibe. Het voelt alsof de zomer hier al helemaal van start is gegaan, zowel op het zonnige terras als binnen tussen de planten en kassen.

Wat een bier plezier

De biertjes van Lowlander vonden we sowieso al heerlijk, maar op dit terras smaakte alles nóg beter. Vooral de vers getapte varianten. De bierkaart is nu helemaal passend bij het mooiere weer en smaakt wat ons betreft naar de zomer. Mocht je op zoek zijn naar een beetje meer, dan kan je ook gaan voor een ‘beertail’. Alleen de naam al is toch fantastisch? Het zijn cocktails afgetopt met bier. Die wilden we wel even proberen. Gelukkig smaakten ze net zo goed als ze klinken.

Meer om van te genieten

Naast de bierkaart is er ook een menukaart vol gerechten om van te genieten. Super leuk: er staan bij sommige gerechten pairing adviezen, zo vind je meteen het perfecte biertje bij jouw gerecht. Dat scheelt ook weer keuzestress.

Wij begonnen met een aubergine kebab om te delen, op aanraden uitgekozen. Dat zette meteen al de toon voor de rest van de avond, het was heerlijk! En een van ons wist niet dat het allemaal vegetarisch zou zijn dus was ervan overtuigd dat het vlees kebab was. Verrassing!

Aangezien er nog een paar aanraders waren voor het voorgerecht, hebben we deze gepaird met wat biertjes van de tap. De gerechten waren verrassend, er stond een grote goed gekruide bloemkool op tafel en een koolrabi met heerlijke toefjes blauwe kaas crème. De menukaart is bijna compleet plantaardig en veelal op basis van lokale en biologische ingrediënten. Ondanks dat dit heel hip klinkt, hangt er een ongedwongen nuchtere sfeer wat ons erg aansprak.

Toppunt van de avond was toch wel het hoofdgerecht ‘Aubergine Steak’. Hier waren we het meest fan van. Je wil dit gewoon proeven! Daarnaast kwam ook de rendang (van jackfruit) op tafel, deze was ook fantastisch, maar tipte niet aan die aubergine steak. Altijd lekker met een patatje erbij en ook de bimi als bijgerecht is een aanrader (overgoten met een soort satésausje).

Tot het volgende biertje!

Een ding is zeker, we komen hier snel terug! Dat kwam niet alleen door de lekkere frisse biertjes, de heerlijke gerechten op de menukaart en het uitzicht op het water, maar ook door het personeel. Onwijs vriendelijk en behulpzaam, je voelt je hier meteen op je plek!