MENU

High-end designer van sekstoys lanceert make-up lijn!

Herleef elke maand memorable momenten met klikkie

augustus 23, 2023 reageren (0) Views: 2501 Gadgets Larissa Hendriks

6 essentiële tips voor aanschaf van een diamant, juweel of verlovingsring

Bij het zoeken naar de perfecte diamant, juweel of verlovingsring zijn er cruciale aspecten waar rekening mee gehouden moet worden om de beste kwaliteit te verzekeren. Of je nu een geschenk zoekt om de geboorte van een kind te vieren of de liefde te bezegelen: Nederlandse autoriteit op juwelengebied byJacky begrijpt de waarde van juwelen.

Het high-end juwelenplatform deelt 6 essentiële tips voor mannen die voornemens zijn een juweel te geven dat levenslang meegaat en geliefd blijft.

1. Koop bij een betrouwbare verkoper

Het vinden van een betrouwbare diamantverkoper is van essentieel belang. Er zijn talloze leveranciers, maar ze kunnen niet allemaal dezelfde betrouwbaarheid garanderen. Zoek je ondersteuning bij de aanschaf van een luxe juweel? Bij byJacky krijg je persoonlijk advies van Jacky Swinkels, expert in de diamanten- en juwelen business.

2. Controleer het certificaat

Een kwalitatieve diamant wordt altijd geleverd met een betrouwbaar certificaat. De twee wereldwijd erkende en gerenommeerde certificaten zijn HRD en GIA. Oprichter Jacky Swinkels is – na het verfijnen van haar ambacht bij een bekend juwelenhuis in Nederland – een HRD diamond Grader en gecertificeerd gemologist. Het moge duidelijk zijn dat ze beschikt over een ongekende expertise op het gebied van juwelen, materialen en ontwerpen.

3. Informeer je over de prijs-kwaliteitverhouding

Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van de diamant. Niet alleen het ontwerp bepaalt de waarde, maar ook het materiaal en de steen. Leer meer over stenen in de byJacky Stone Guide.

4. Kies een juweel dat matcht met de persoonlijkheid

Kies een juweel dat past bij de persoonlijke signature van de ontvanger. Volg niet uitsluitend de laatste trends, maar laat je adviseren over welke edelsteen en juweelstijl het beste past. Jacky Swinkels vraagt dan ook altijd om een foto van de ontvanger om zo een passend sieraad te geven. Zo geef je een cadeau dat een leven lang meegaat en zelfs doorgegeven kan worden aan de volgende generatie. Dit sluit aan bij de missie van Jacky Swinkels, om iedere man of vrouw een eigen signatuur te laten ontwikkelen door het dragen van unieke juwelen.

5. Kies de juiste slijpvorm

De 4C’s – carat (karaat), clarity (helderheid), color (kleur) en cut (slijpvorm) – zijn belangrijke factoren bij het beoordelen van de kwaliteit van een diamant. Bij de aankoop van de diamant krijg je een certificaat met daarop de kleurgradatie, zuiverheid, slijpwijze en het gewicht. De slijpvorm van een diamant heeft een grote invloed op zijn schittering en esthetiek. Er zijn verschillende slijpvormen zoals briljant, princess, emerald en pear. Elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitstraling.

6. De ringmaat

And last but not least: de ringmaat… Neem stiekem een ring van de ontvanger mee, meet het op met een liniaal óf schuif de ring om je pink om later te bekijken welke ringmaat ze heeft.

Voor meer informatie, bezoek by-jacky.nl.