MENU

Escape from reality: Villa Além

Hyperspeed Timelapse van Dubai (HD)

april 7, 2015 reageren (0) Views: 962 Travel Redactie BLVD

BLVD op Reis: St. Patrick’s Day Ierland

Nimmer reisde iemand van onze redactie af naar Ierland, tijd om daar verandering in te brengen. Op uitnodiging van het toerisme bureau van Ierland kreeg onze hoofdredacteur de kans om geheel in stijl (en alles perfect georganiseerd, chapeau Communigate x Tourism Ireland) het alom bekende St. Patricks Day te vieren. Geheel in het groen (afijn, een groen paar sokken) stapten we samen met onze collega en vriend Manify in het vliegtuig richting the Republic of Ireland.

Ierse Countryside
Uiteraard vlogen we speciaal voor St. Patrick’s Day (17 maart) naar Ierland, maar onder het mom ‘als we er toch zijn’ was er ook de gelegenheid om wat meer van de omgeving te zien. Nieuwsgierig als het ons betaamt stapten we in de vroege ochtend van 18 maart in de bus – tezamen met andere journalisten van over de hele wereld – om naar de Ierse countryside te rijden. Vergezeld door de plaatselijke (en typisch Ierse) donderwolken arriveerden wij op een traditionele cemetery waar de graven al eeuwen bleken te liggen. Hier leerden we bijzondere feiten over de opmerkelijke begraafplaats (over de geheimen zullen we niet verder uitweiden, maar het is de moeite waard om zelf te ontdekken!). Een paar Guinness en een paar kilometer verder reden we door de poorten van een oud landgoed. Hier genoten we van thee, een paar heerlijke broodjes en de glimlach van een Iers meisje. Beter kan het toch niet worden?

10491976_1021435664550714_1759050983791174129_n

St. Patrick’s Day 
De dag van het groen was dan eindelijk daar. Wat we niet wisten is dat de wereldwijde media in een bus werden gestopt, deze bus reed voorop in de bekende parade door Dublin waar tienduizenden mensen op af kwamen. De tour maakt net als vele andere festiviteiten deel uit van de drukke agenda die men kent op deze nationale feestdag. De kans om voor even beroemd te zijn namen we met beide handen aan. Diezelfde handen hebben zo’n 2 uur staan wuiven naar enthousiaste Ierse mensen. Doen we niet moeilijk. Na de parade kregen de journalisten vrije tijd om de stad te ontdekken. And boy we did! Van de lokale Ierse pubjes waar oudere mannen met veel armhaar met elkaar staan de armpje drukken tot kleine café’s waar de lokale jeugd compleet uit het dak gaat. Dit resulteert dan ook in een chaos in de binnenstad, maar ach… it’s St. Patty’s!

St Patrick's

The Hotspots:
Als je dan toch St. Patrick’s Day besluit te bezoeken dan is het absoluut een aanrader om meer van de stad én meer van de rijke historie te zien en te beleven. Wij vonden het zelf geweldig om een random Ierse pub binnen te wandelen en aan de barman te vragen wat hij het mooiste vindt van St. Patrick’s Day (vraag ze vooral naar de meest bizarre gebeurenissen, ze hebben de meest prachtige verhalen!)

777 Dublin (website)
Als je van Margarita’s en tequila houdt dan is dit jouw place to be. Een klein Mexicaans restaurantje/barretje gelegen in het populaire Temple Bar District. Ik ben er kort binnen geweest en het was er te leuk!

Shelbourne Hotel (website)
Ook als niet-member kan je in het zeer luxe Shelbourne Hotel  binnen komen. Neem een verfrissende Gin Tonic of geniet van de live harp-muziek die stilletjes wordt gespeeld. Het vijf-sterren restaurant/hotel staat bekend om haar verfijnde smaak. Be dressed well!

dubbr_main02

Club M Nightclub
In de avonduren kan je prima stappen in de Ierse hoofdstad. Verwacht mensen met een geweldige tongval, haast Bourgondisch drinkgedrag en veel plezier en gekheid in het nachtleven. Club M (Temple Bar) is één van de vetste Ierse clubs. Tip: koop een bandje voor €25,- (5 drankjes, garderobe etc.)

Bezoek www.ireland.com voor meer informatie over deze prachtige bestemming.
Tot volgend jaar Ierland!!

Tags: , ,