MENU

Roadtrip: Ontdekkingen en genoegens in Le Touquet, Frankrijk

Roadtrip naar Fontainebleau: Kamperen en Boulderen met de NIO...

april 5, 2024 reageren (0) Views: 2239 Travel Larissa Hendriks

Martinhal Lisbon Oriente: dé arty getaway

In het levendige hart van Lissabon bevindt zich het luxe Martinhal Lisbon Oriente. Dit hotel is veel meer dan alleen een plek om te slapen – het is de perfecte uitvalbasis van de bruisende kunstscene in Lissabon.

Zodra je het hotel binnenstapt, word je verwelkomd door een indrukwekkende verzameling lokale kunstwerken. En een onwijs goede service die je van Martinhal gewend bent.

Een warm welkom

Onze ervaring bij Martinhal Lisbon Oriente was geweldig. Bij aankomst werden we begroet met een smaakvolle fles rode wijn en wat lekkere snacks op de kamer. En wat ook heerlijk was: het bad. Stel je even voor dat je na een lange dag reizen kan ontspannen in een warm bad met een goed glas rode wijn…

Lokale kunst overal

Martinhal Lisbon Oriente is een showcase voor enkele van de meest getalenteerde kunstenaars van Portugal. De fascinerende sculpturen van Bordalo II, gemaakt van gerecyclede materialen, laten zien hoe duurzaamheid en milieubewustzijn hand in hand gaan met kunst. Gasten kunnen zijn werk bewonderen, “The Lionesses” staat bijvoorbeeld in de Lobby. Het kunstwerk is gemaakt van gerecycled plastic, speelgoed en netten. Van vuilnis tot kunstwerk.

Overal in het hotel vind je kleurrijke abstracte werken van Graça Paz en opvallende muurschilderingen van Kruella d’Enfer, die een inkijkje geven in het diverse kunstlandschap van Lissabon.

Meer van Lissabon

Lissabon is een paradijs voor kunstliefhebbers, maar de stad biedt meer. Naast de heerlijke authentieke straatjes in de stad, kan je er ook voor kiezen om nog meer cultuur te snuiven. Zo bezochten wij het adembenemende Paleis van Pena, hoog gelegen op de weelderige heuvels van Sintra.

Oorspronkelijk een klooster, werd het paleis omgetoverd tot een romantisch toevluchtsoord voor koningin Maria II en prins Ferdinand. Met zijn levendige kleuren en prachtige architectuur is het paleis een betoverend monument. Een bezoek aan deze UNESCO-werelderfgoedsite kunnen we je zeker aanraden. We hadden niet erg mooi weer, maar zelfs met slechter weer is het prachtig om te zien.

Comfort met de hoofdletter C

Na een dag vol ontdekkingen kan je lekker vertoeven in Martinhal Lisbon Oriente. De ruime kamers zijn voorzien van luxe voorzieningen voor een comfortabel verblijf. En je kan lekker een spelletje spelen of poolen in de ‘speelkamer’. Daarnaast begin (en eindig) je de dag met de heerlijke verwennerijen van het Terrace restaurant, waar lokale lekkernijen en internationale favorieten met flair geserveerd worden.

Voor wie zoekt naar een dagje ontspannen en vermaak in het hotel is er genoeg. Je kan ontspannen in het zwembad van het hotel (zowel binnen als buiten), lekker sporten in de compacte sportschool, nog wat werken (alleen als het écht moet) in een van de kantoortjes, gamen en spellen spelen in de speelkamer en zelfs trampoline springen.

Blijf nog langer hangen

Er zijn ook mogelijkheden om langer te blijven, je kan kiezen voor een langdurig verblijf (een tijdelijk thuis) met 5-sterren hotelservice. Zo zit je hier goed voor een zorgeloze workation, tussen-verhuizingen-in of als digital nomad. De huurprijzen zijn inclusief toegang tot alle 5-sterren faciliteiten en services die Martinhal Lisbon Oriente te bieden heeft!

Tags: , ,