MENU

Is de Yeezy Boost 350 “Black” echt zo vet?

THRILLS 2015 Summer “Neo Rapture” Lookbook

augustus 24, 2015 reageren (0) Views: 1104 Fashion Redactie BLVD

Wat te dragen naar een sollicitatiegesprek?

Het is altijd al je droom geweest om te werken voor die ene grote organisatie. Als de sollicitatiebrief uiteindelijk is verstuurd en je een uitnodiging voor een gesprek hebt gekregen is het dan zover. De kans om je leven compleet te veranderen ligt hier voor het oprapen. Het enige wat jij moet doen is zorgen voor een goede afloop tijdens dit sollicatiegesprek. Moet te doen zijn toch?

Over de inhoud hoef jij je weinig zorgen te maken. Immers, je bent uit tientallen andere kanditatien gekozen als één van de beste. Dit komt voornamelijk door je CV + krachtige brief. Wat veel sollicitanten echter vergeten is dat de eerste indruk doorslaggevend kan zijn voor de werkgever. Wat betekent dat je met een versleten overhemd, viezige schoenen of een verwaarloosd kapsel echt je kansen drastisch verlaagt. Tijd om dit te voorkomen, wat te dragen naar een sollicitatiegesprek:

– Strakgestreken overhemd
Niets staat netter en stijlvoller dan een hagelwit overhemd. Vanzelfsprekend strijk je deze vooraf netjes. Je kan toch niet de conversatie aangaan met een gekreukt overhemd… Bezuinig niet op je nieuwe overhemd, bestel er één van kwaliteit die nog jaren mee kan!

– Donker jasje
Een goed zittend pak verbetert je houding, straalt gezag uit én geeft jou ook nog eens extra zelfvertrouwen. En aangezien je bij zo’n belangrijk gesprek ieder beetje zelfvertrouwen kan gebruiken: Win-win. Kies voor een donker jasje (zwart/donkerblauw). Dit ziet er keuriger uit dan een fel rood exemplaar.

suit-up

-Pantalon
Naar een eerste gesprek draag je uiteraard niet je grijze, vale spijkerbroek van de H&M. Als we het doen, doen we het goed. Niets is beter dan het dragen van een strak gesneden pantalon. Eventueel zou een zwarte chino ook kunnen.

– Nette schoenen
Uw redacteur zweert bij Clarks. Niet alleen zijn deze schoenen zeer stijlvol en kwalitatief uitstekend, ze zien er ook nog eens modieus, strak en bovendien kleed de smalle pasvorm mooi af bij een pak. Fair enough, er zijn meerdere schoenen geschikt voor een sollicitatie. Maar laat je sneakers in ieder geval thuis!

Zoals het befaamde spreekwoord luidt: ‘Schoenen maken de mannen.’ Hoe strak en stijlvol je nieuwe pak je ook staat, met afgetrapte of niet kwalitatief onderhouden schoenen ga jij die job echt niet krijgen.

Succes bij de sollicitatie!